/
/

Waarom stagiairies aannemen? 3 redenen waarom stagiaires goed zijn voor je organisatie!

 Twijfel je om (op korte termijn) stagiaires in dienst te nemen omdat je niet weet of ze van meerwaarde zijn voor je organisatie? Of heb je al (diverse) stagiaires in dienst maar pluk je nog niet optimaal de vruchten van hun aanwezigheid? Lees dan onderstaande 3 grote meerwaardes van het aannemen van één of meerdere stagiaires eens door en ontdek waarom jij er altijd goed aan zal doen als je stagiaires werft voor jouw organisatie.

1.  Stagiaires zijn dé juiste manier om kennis te maken met potentiële nieuwe werknemers!

Allereerst krijg je als organisatie de kans om professionals van dichtbij mee te maken voordat je ze ‘officieel’ aanneemt om je organisatie te komen versterken. Gelijktijdig krijgen deze jonge professionals de kans om van je organisatie te proeven. Deze wederzijdse kennismaking is een groot voordeel dat zeker niet onderschat mag te worden. Tenzij je iemand aanneemt waarmee je in het verleden al eens gewerkt hebt, of waarmee iemand binnen je organisatie gewerkt heeft, weet je nooit zeker wie je precies verwelkomt als nieuwe medewerker.

Het ervaren van de persoonlijkheid, de kwaliteit van het geleverde werk en de bijbehorende werkethiek biedt daarom een unieke kans: het zorgt ervoor dat je de tijd krijgt om een toekomstige medewerker perfect te kunnen beoordelen. Dat dit je enorm helpt in het wervingsproces en het uiteindelijk aannemen van geschikte kandidaten mag duidelijk zijn, je weet immers zeker dat je een uitstekende kandidaat aanneemt en dat deze kandidaat daadwerkelijk zijn carrière wil starten bij jouw organisatie. De kans op een lange, vruchtbare en succesvolle samenwerking stijgt daardoor aanzienlijk.

2. Er is altijd werk in overvloed!

Er is altijd werk dat gedaan dient te worden. Binnen een goed team staat de ‘to do list’ vol en worden hier vaak dagelijks nieuwe taken aan toegevoegd. Wat dat betreft is het ideaal om een aantal jonge, geïnteresseerde en energieke stagiaires binnen je organisatie te hebben rondlopen die op dit vlak een team kunnen vormen. Al snel kun je zien welke stagiaires ervaring hebben en direct de diepte in kunnen met meer complexe werkzaamheden, terwijl de beginnende meewerkstagiaires juist basiswerkzaamheden kunnen oppakken zoals administratieve taken of kleinschalige onderzoeken. Door ze goed te begeleiden en observeren kom je er snel genoeg achter welke stagiaires klaar zijn om qua werkzaamheden een volgende stap te zetten.

Case: Lees hoe Natural Talent stagiaires werft voor BSH

3. Een stagiair zorgt voor nieuw perspectief op jouw organisatie!

De laatste reden is het feit dat jeugdige professionals zorgen voor een uitbarsting van energie, opwinding en nieuw perspectief binnen je organisatie. Binnen Natural Talent is het zeer waardevol om deze werknemers rond te hebben lopen die een andere manier van denken hebben, met goede ideeën komen en mede door hun opleiding anders naar producten, diensten en klanten kijken. Vergeet niet dat een goede stagiaire met ideeën op de proppen kan komen die net zo’n impact op jou of op je organisatie kunnen hebben als die van een senior lid van het team! Wij houden ervan om onze stagiaires te betrekken bij brainstormsessies en ze aan te moedigen om hun hersenen te kraken op strategisch niveau. Naast hun dagelijkse inzet, leveren stagiaires zo ook een bijdrage aan het succes van onze organisatie. En die bijdrage kunnen stagiaires ook aan het succes van jouw organisatie leveren.

 

Meer weten? Download ons gratis e-book!

Moeite om goede stagiaires te vinden voor jouw openstaande stagevacatures?

Ons gratis e-book "Het vinden van je ideale stagiair" helpt je om de juiste studenten te bereiken én deze te enthousiasmeren voor die te gekke stage bij jouw bedrijf! Vul het formulier in en je ontvangt het e-book gratis in je e-mail.

Over Natural Talent

Dit zijn voor mij de drie hoofdredenen waarom je stagiaires moet aannemen. Wat is voor jou de belangrijkste reden om voor stagiaires te kiezen? Is er nog een belangrijke reden die ik niet genoemd heb? Neem contact op met Teun! We behalen successen voor klanten als Bosch, Kiwa en Hoooked. Ook jou helpen we graag! Benieuwd hoe? Natural Talent heeft als campus recruitmentpartner jarenlange ervaring in het werven van passende stagiaires die van toegevoegde waarde zijn voor onze klanten. Ontdek hoe wij te werk gaan.

Geplaatst door: Teun Smulders

Teun is Campus Recruitment expert bij Natural Talent. Hij is een jonge, bevlogen gesprekspartner met een eigenzinnige kijk. Specialist in strategische vraagstukken, het uitvoeren van onderzoeken en gek van cijfers. Hij heeft een groot netwerk binnen onderwijsinstellingen en studieverenigingen en zet graag zijn kennis in om samen met bedrijven te werken aan hun Campus Recruitment.

Vind de beste stagiaires voor jouw organisatie

Ons gratis e-book "Het vinden van je ideale stagiair" helpt je om de juiste studenten te bereiken én deze te enthousiasmeren voor die te gekke stage bij jouw bedrijf! Vul het formulier in en je ontvangt het e-book gratis in je e-mail.

Gratis downloaden