/
/

4 manieren om je stagevacatures doeltreffend uit te zetten

Nadat je voor jezelf een goede vacaturetekst hebt ontwikkeld die perfect past bij jouw doelgroep is het tijd om deze uit te zetten. Maar hoe doe je dat? Welke middelen kun je her beste gebruiken? In deze blog geef je 4 manieren waarop jij je vacaturetekst onder de aandacht kunt brengen bij potentieel talent. 

1. Zet stagevacatures uit op hogescholen en universiteiten

Een ding weet je zeker: studenten bevinden zich op onderwijsinstellingen. Dit is dus een uitgelezen plaats om je stagevacatures onder de aandacht te brengen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van praktijkbureaus, met name op hbo-onderwijsinstellingen beschikken veel opleidingen over een dergelijk bureau. Dat erop is gericht om studenten te helpen bij het vinden van onder andere een stageplaats. Een praktijkbureau beschikt vaak over een portaal waarop zij vacatures plaatsen. Bovendien geven zij studenten voorlichting over de werkwijze en aanwezigheid van een dergelijk portaal. Een mooie plek dus om jouw vacatures doeltreffend onder de aandacht te brengen.

2. Zet je stagevacatures uit op online stage vacaturebanken

Online zijn er ook de nodige mogelijkheden om jouw vacature onder de aandacht te brengen. Stagevacaturebanken als EersteWerkgever.nl (onderdeel van Natural Talent) Stage.nl, Stageplaze.nl, etc. bieden jou de mogelijkheid om doelgericht potentiële stagiaires te bereiken. Deze vacaturebanken kiezen er voor om je als organisatie te laten betalen voor het plaatsen van een vacature (oa. stageplaza), om je te laten betalen voor het ‘kopen’ van contactgegevens (CV) van een sollicitant (stage.nl) of om je geheel gratis vacatures te laten plaatsen en sollicitanten te laten ontvangen (EersteWerkgever.nl). 

 

Meer weten? Download ons gratis e-book!

Moeite om goede stagiaires te vinden voor jouw openstaande stagevacatures?

Ons gratis e-book "Het vinden van je ideale stagiair" helpt je om de juiste studenten te bereiken én deze te enthousiasmeren voor die te gekke stage bij jouw bedrijf! Vul het formulier in en je ontvangt het e-book gratis in je e-mail.

 

3. Zet stagevacatures uit via Referral marketing

Referral marketing is in opkomst. Mensen geloven namelijk eerder datgene dat vrienden, collega’s of bekenden hen vertellen, dan datgene dat in een advertentie geschreven staat. Laat oud-stagiaires daarom een goed woordje voor je doen door ze in te zetten als ambassadeur. Dit kun je echter alleen bereiken wanneer deze stagiaires een goed gevoel overhouden aan hun stageperiode bij jouw bedrijf. Zorg daarom voor goede begeleiding en maak zaken bespreekbaar. 
Een oud stagiair zou bijvoorbeeld tijdens een stagevoorlichtingsdag van diens onderwijsinstelling een korte presentatie kunnen geven over zijn ervaringen. Hij of zij heeft daarnaast een groot (sociaal) netwerk dat gebruikt kan worden om potentiële nieuwe stagiaires te enthousiasmeren.    

Studenten op een rij   

4. Schakel een extern bureau in om je stage vacatures uit te zetten

Bovengenoemde drie manieren zijn effectief, maar erg tijdrovend. Bovendien moet je beschikken over de juiste ingangen en contacten. Een extern bureau kan veel voor je uit handen nemen en beschikt zelf al over de juiste ingangen. Het kan je ondersteunen op verschillende punten van het opstellen van vacatureteksten, het uitzetten van je vacature tot het voeren van kennismakingsgesprekken. Natural Talent ondersteunt klanten al jaren effectief op deze punten.

Gebruik een combinatie van mogelijkheden

Het succesvol werven van geschikte stagiaires is een tijdrovend en complex proces. Door de 4 wervingstools die ik in deze blog heb behandeld vergroot je de kans op succes en maak je het proces minder complex. Toch blijft het proces vaak tijdrovend. Een extern bureau als Natural Talent kan veel werk voor je uit handen nemen, zodat jij direct potentiële kandidaten voor je stagevacatures krijgt aangedragen die je enkel nog zelf hoeft te beoordelen in een laatste gesprek. Benieuwd naar de mogelijkheden die we jou kunnen bieden? Neem gerust contact met me op. Ik help je graag. 

Tip: Heb je moeite met het schrijven van SEO optimale stagevacatures, lees dan deze blog.

Over Natural Talent

Natural Talent heeft als campus recruitmentpartner jarenlange ervaring in het werven van perfect passende stagiaires die van toegevoegde waarde zijn voor onze klanten. We behalen successen voor klanten als Bosch, BSH, Kiwa, SCA, MediTemp en Hoooked. Ook jou helpen we graag! Benieuwd hoe? Ontdek hoe wij te werk gaan of neem contact op met Teun!

Geplaatst door: Teun Smulders

Teun is Campus Recruitment expert bij Natural Talent. Hij is een jonge, bevlogen gesprekspartner met een eigenzinnige kijk. Specialist in strategische vraagstukken, het uitvoeren van onderzoeken en gek van cijfers. Hij heeft een groot netwerk binnen onderwijsinstellingen en studieverenigingen en zet graag zijn kennis in om samen met bedrijven te werken aan hun Campus Recruitment.

Vind de beste stagiaires voor jouw organisatie

Ons gratis e-book "Het vinden van je ideale stagiair" helpt je om de juiste studenten te bereiken én deze te enthousiasmeren voor die te gekke stage bij jouw bedrijf! Vul het formulier in en je ontvangt het e-book gratis in je e-mail.

Gratis downloaden