/
/

Hoogopgeleiden solliciteren liever niet via "het nieuwe solliciteren"

Mobiel solliciteren of solliciteren met een LinkedIn profiel. Hoogopgeleid talent heeft er géén interesse in. De hoogopgeleide starter van vandaag solliciteert het liefst zonder de modernste sollicitatietechnieken. Dat blijkt uit de analyse van het jaarlijkse Arbeidsmarkt Gedrag Onderzoek (AGO, Q4 2014), speciaal voor Natural Talent uitgevoerd onder 878 hoogopgeleide starters op de arbeidsmarkt.

Eerstewerkgever header
 
Laatstejaars hbo- en wo studenten maken bij de oriëntatie op een eerste baan volop gebruik van hun persoonlijke (online) netwerk (54%) en van verschillende social media kanalen (38%). Zodra het op het bemachtigen van een eerste baan aankomt, is echter nog maar 3% bereid om een sollicitatie te plaatsen via bijvoorbeeld het eigen LinkedIn profiel. Mobiel solliciteren is evenmin in trek. Slechts 4% van de hoogopgeleide starters vindt het bezwaarlijk dat deze optie niet door een werkgever wordt geboden. 

Redelijk ingeburgerd is de meest geboden sollicitatiemethode van zowel vacaturebanken als werken-bij websites: het uploaden van een CV en motivatiebrief via een standaard online sollicitatieproces. Voor een magere 30% van de hbo- en wo starters heeft dit de voorkeur zodra zij gaan solliciteren. Geen van deze methoden kan zich echter kronen tot favoriete sollicitatiemethode van hoogopgeleide starters. 

Hoe wil een hoogopgeleide starter dan wel solliciteren?

Niet via bestaande of nieuwe sollicitatiemethoden, maar via een e-mailadres waar hij of zij zelfstandig diens CV en motivatiebrief naar toe kan sturen; 52% van de hoogopgeleide starters op de arbeidsmarkt omarmt dit als favoriete manier van solliciteren. Opvallend? Volgens Sebastiaan van Haren, campus recruitment specialist bij Natural Talent, wel. "Maar in een tijd waarin de grenzen tussen hetgeen privé wordt gehouden en hetgeen publiek gedeeld wordt steeds meer vervagen, misschien ook heel logisch. Als het er echt om gaat, dan wil de hoogopgeleide starter vooral zelf de controle behouden."

Over Natural Talent

Natural Talent heeft als campus recruitmentpartner jarenlange ervaring in het ontwikkelen van duurzame campus recruitment strategieën. We behalen successen voor klanten als Bosch, TMC, 2at en SCA. Ook jou helpen we graag! Benieuwd hoe? Ontdek hoe wij te werk gaan of neem contact op met Sebastiaan!

Geplaatst door: Sebastiaan van Haren

Sebastiaan is een eigenwijze Campus Recruitment expert met een groot hart. Dat zie je terug in alles dat hij doet. Dit uit zich als hij samen met opdrachtgevers van Natural Talent werkt aan een onderscheidende campus recruitment strategie, maar ook privé. In zijn werk zie je overgave, betrokkenheid en een drang om dingen net wat anders te doen dan de norm voorschrijft. Daarin zit namelijk de onderscheidende waarde die hij graag met je opzoekt.

Word een favoriete werkgever!

Hoe zorg je ervoor dat hoogopgeleid talent geïnteresseerd is in een carrière bij jouw bedrijf? De Candidate Experience speelt hierin een grote rol. Het is de ervaring die de student met jouw bedrijf heeft tijdens het gehele recruitmentproces. Van het eerste contactmoment tot aan diens eerste werkdag. Ons gratis e-book ”Optimaliseer je Candidate Experience!” helpt je jouw Candidate Experience te optimaliseren én geeft je 22 praktische tips!

Gratis downloaden