Werving- & selectiebureau plan B voor student die op zoek gaat naar eerste baan  background
 overlay

Blogs die je verder helpen

HomeWerving- & selectiebureau plan B voor student die op zoek gaat naar eerste baan
Aanpak en positionering

Werving- & selectiebureau plan B voor student die op zoek gaat naar eerste baan

Geschreven door Sebastiaan van Haren

Geschreven door: Sebastiaan van Haren

Werving- & selectiebureau plan B voor student die op zoek gaat naar eerste baan

Diploma (bijna) op zak en op zoek naar een eerste baan. Voor veel hoogopgeleide afstudeerders is dan het moment van solliciteren aangebroken. De mogelijkheden om die ene geweldige baan te vinden zijn legio. Is een werving- & selectiebureau daarbij een serieuze optie? Of niet? Uit analyses van trendvragen uit een door Natural Talent uitgevoerd onderzoek onder 194 hoogopgeleide starters op de arbeidsmarkt, komen een aantal interessante uitkomsten naar voren omtrent het gebruik van werving- & selectiebureaus door hoogopgeleide starters.

Maar liefst 82 procent van de hoogopgeleide starters kent het bestaan van een werving- & selectiebureau en 71 procent geeft zelfs aan open te staan voor de hulp van een werving- & selectiebureau bij de zoektocht naar een starterfunctie. Van de hoogopgeleide starters die gebruik willen maken van een werving- en selectiebureau, is 85 procent van mening dat zij daardoor in contact kunnen komen met diverse organisaties.

Werving- en selectiebureaus geen eerste keus
Zitten werving- & selectiebureaus daarmede in een comfortabele positie? Allerminst. Laatstejaars hbo- en wo-studenten oriënteren zicht eerst zelf op een eerste baan, door gebruik te maken van vooral het persoonlijke netwerk van o.a. werkgevers dat opgebouwd is tijdens de studie en van online kanalen als de recruitmentsites van bedrijven, de Google zoekmachine en social media pagina’s van werkgevers. Pas als de eigen zoektocht op niets uitdraait, vindt 68 procent van de respondenten de tijd rijp om zich in te schrijven bij een werving- & selectiebureau, niet eerder dan dat. Wind in de zeilen dus voor werkgevers die kiezen voor een gestructureerd campus recruitment beleid, want daarmee weten zij de beste talenten te interesseren in een baan bij hun organisatie.

Student wil controle bij vinden baan
Inschrijven bij een werving- & selectiebureau betekent bovendien niet dat een starter zelf stopt met de zoektocht naar een geschikte eerste werkgever. Slechts 12 procent van degenen die gebruik willen maken van het werving- & selectiebureau vertrouwt hier ook volledig op. Het liefst vinden ook deze studenten nog gewoon zelf hun eerste baan. Dit is veelzeggend, daar in deze tijd de banen niet in alle sectoren voor het oprapen liggen en veel starters in bijvoorbeeld alfa studies na hun afstuderen moeten knokken voor een geschikte eerste baan. Hoogopgeleide talenten hebben dus graag zelf de touwtjes in handen bij het vinden van hun gedroomde eerste werkgever, en zien werving- & selectiebureaus pas als plan B voor de zoektocht naar een geambieerde startersfunctie. Werk aan de winkel dus voor werving- & selectiebureaus om zich tot eerste keuze op te werken, en alle redenen voor organisaties om aandacht te (blijven) schenken aan hun employer branding en andere campus recruitment activiteiten waarmee de hoogopgeleide student wordt geïnteresseerd in zo’n mooie eerste baan.

Over Natural Talent

Natural Talent heeft als campus recruitmentpartner jarenlange ervaring in het ontwikkelen van duurzame campus recruitment strategieën. We behalen successen voor klanten als Bosch, TMC, 2at en SCA. Ook jou helpen we graag! Benieuwd hoe? Ontdek hoe wij te werk gaan of neem contact op met Sebastiaan!

Section conversion background

Intressant artikel? Vergeet niet te delen