/

Beheer Arcadis Facebook & ontwikkelen Ambassadeursstrategie

Arcadis heeft een grote behoefte aan stagiaires, starters en trainees. De doelgroep studenten is belangrijk voor de organisatie. Facebook is als sociale ontmoetingsplaats bij uitstek geschikt voor het opbouwen van bekendheid, het uitdragen van een employer brand en het recruiten van studenten en starters. 80% van alle hoogopgeleide studenten gebruikt immers Facebook en laat dit platform bewust of onbewust een rol spelen in de keuze van hun eerste werkgever.

Voor het (campus) recruitmentteam van Arcadis was Facebook echter nieuw. Daarnaast hadden zij niet de tijd om het account te onderhouden en schakelde daarom Natural Talent in. In nauwe samenwerking met elkaar werd een Facebookstrategie ontwikkeld, die onderdeel uitmaakt van de totale campus recruitment strategie van Arcadis. Natural Talent is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle Facebookberichten. Om een vliegwieleffect te creëren werd daarnaast Facebook Advertising ingezet om de community direct te laten groeien.  

Gezien studenten graag inzicht krijgen in het werken bij Arcadis werd in overleg een team van ambassadeurs samengesteld. Zij schrijven wekelijks een blog over hun ervaringen en werkzaamheden als Junior Arcadiaan. Deze blogs werden op verschillende manieren gedeeld, via de Arcadis website, de Facebookpagina en Facebook Advertising.

In korte tijd is de community hard doorgegroeid en is de Facebookpagina het centrale communicatieplatform naar studenten geworden. 
Bekijk hier de Facebookpagina van Arcdis.

Diensten die zijn ingezet

Wat levert het op?

Groei Employer Brand

Studenten krijgen een duidelijk beeld van de kernwaarden van het bedrijf en het werken bij Arcadis.

Verbeteren candidate experience

De Facebookpagina is een laagdrempelig communicatiemiddel. Arcadis staat zo direct in contact met haar doelgroep.

Groei aantal website bezoekers

Vanuit de Facebookpagina wordt conversie gemaakt naar de recruitmentsite met een duidelijke stijging in het aantal websitebezoekers als resultaat.

Meer interesse van studenten

Kandidaten hebben letterlijk aangegeven dat de Facebookpagina hen heeft overtuigd om voor Arcadis te kiezen als eerste werkgever.

Arcadis

/

Arcadis is een Nederlandse advies-, ontwerp-, projectmanagement- en ingenieursorganisatie die zich wereldwijd bezighoudt met projecten op het gebied van infrastructuur, milieu, water en gebouwen. Daarnaast ontwikkelt, ontwerpt en implementeert, onderhoudt en exploiteert het bedrijf projecten voor bedrijven en overheden. Het bedrijf staat altijd open voor jong talent en heeft kantoren verdeeld over het hele land.

Arcadis over de samenwerking met Natural Talent

/

Neem contact op met Lisanne voor meer informatie!

Vind de beste stagiaires voor jouw organisatie

Ons gratis e-book "Het vinden van je ideale stagiair" helpt je om de juiste studenten te bereiken én deze te enthousiasmeren voor die te gekke stage bij jouw bedrijf! Vul het formulier in en je ontvangt het e-book gratis in je e-mail.

Gratis downloaden