/

Beheer TMC Talentpool

TMC Mechanical weet dat hoogopgeleid Werktuigbouwkundig talent schaars is. Het bedrijf hanteert daarom het duurzame campus recruitment model van Natural Talent. Om de vruchten te plukken van de campus recruitment activiteiten die door TMC worden ondernomen zijn wij gevraagd om het contact met interessant Werktuigbouwkundig talent warm te houden en hun enthousiasme te waarborgen voor een carrière bij TMC.

Om dit op een structurele en persoonlijke manier te organiseren is de TMC Talentpool ingericht. Deze talentpool bevat alle kandidaten die door het bedrijf interessant zijn bevonden tijdens verschillende activiteiten als lunchlezingen, bedrijvendagen en de TMC Inhousedag. Het is daarbij van belang dat deze kandidaten TMC zelf ook als interessante werkgever hebben beoordeeld. Zodat er een wederzijdse match bestaat. Door gebruik te maken van een talentpool kiest TMC voor een kandidaatgedreven aanpak. Het bedrijf stelt daarmee de kandidaat centraal in haar campus recruitment communicatie.

Er wordt op een structurele manier contact onderhouden met de kandidaat, twee maandelijks wordt bijvoorbeeld de TMC nieuwsbrief verstuurd, de leden ontvangen een persoonlijke verjaardagskaart, een attentie rondom hun afstuderen en een persoonlijke kerstwens. Jaarlijks wordt bovendien telefonisch contact opgenomen met de studenten in de talentpool om top of mind te blijven als potentiele werkgever. Uiteraard is er meer, maar waar het om draait: er wordt oprecht interesse getoond in de kandidaat. Het bouwen aan deze relatie betaalt zich terug. Want door bij iedere openstaande startersfunctie eerst te kijken naar de talentpool worden steeds meer vacatures ingevuld met kandidaten die het bedrijf eerder hebben leren kennen. En dat telkens binnen een bijzonder kort tijdsbestek.

Veel bedrijven azen op hetzelfde hoogopgeleide talent met schaarse studieachtergronden. Maar wat nu als je dat talent al in een vroeg stadium aan je organisatie kunt binden? Juist, dan ben je jouw concurrent werkgevers een stap voor! Je kunt dit op een goede manier organiseren met behulp van talentpools. Ons gratis e-book vertelt je het nut en de noodzaak van talentpools om je vervolgens een stap-voor-stap leidraad te geven voor het opzetten van jouw eigen talentpool. Download het gratis e-book via het volgende formulier.

Diensten die zijn ingezet

Wat levert het op?

Kwaliteit van sollicitaties verhoogd

Door regelmatig contact met de kandidaat leert TMC iedere kandidaat goed kennen en kan over een langere periode beoordeeld worden of deze bij het bedrijf past.

Lagere cost-per-hire

Duurzame campus recruitment zorgt ervoor dat de pijplijn continu gevuld is met geïnteresseerd talent, waardoor vacatures snel, makkelijk en goedkoop ingevuld worden.

Goede kandidate experience

Door het bouwen aan een vertrouwensrelatie met talent beleven de kandidaten een optimale candidate experience. En dat zeggen zij voort.

Hoger rendement uit activiteiten

De talentpool vormt de laatste stap tot het invullen van vacatures. Door goed onderhoud van de talentpool gaan contacten met talent niet verloren en worden steeds makkelijker vacatures ingevuld.

TMC

/

TMC Mechanical is onderdeel van de TMC Group en richt zich uitzonderlijk op hoogopgeleide Werktuigbouwkundigen. Het bedrijf zet deze professionals in binnen een technische omgeving. De focus ligt op projecten die van cruciaal belang zijn voor de opdrachtgevers. TMC heeft met het employeneurschap (werkondernemerschapsmodel) een uniek concept. Het model combineert werken en ondernemen met elkaar en hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van de werkondernemers.

TMC over de samenwerking met Natural Talent

/

Neem contact op met Sebastiaan voor meer informatie!

Verlaag je Cost Per Hire met een talentpool!

Veel bedrijven azen op hetzelfde hoogopgeleide talent met schaarse studieachtergronden. Maar wat nu als je dat talent al in een vroeg stadium aan je organisatie kunt binden? Juist, dan ben je jouw concurrent werkgevers een stap voor! Je kunt dit op een goede manier organiseren met behulp van talentpools. Ons gratis e-book vertelt je het nut en de noodzaak van talentpools om je vervolgens een stap-voor-stap leidraad te geven voor het opzetten van jouw eigen talentpool. Download het gratis e-book via het volgende formulier.

Gratis downloaden