/

Bosch relatie met onderwijsinstellingen

Van Bosch Security Projects, en (Robert) Bosch Packaging Technology kreeg Natural Talent de opdracht om structuur en continuïteit aan te brengen in de benadering van onderwijsinstellingen in hun regio. Zij wilden de interesse van studenten wekken in stageplaatsen en startersfuncties bij hun organisaties.

Goede relaties met onderwijsinstellingen zijn voor bedrijven erg waardevol, maar het opbouwen ervan gaat niet over één nacht ijs. Om voor de genoemde Bosch entiteiten optimaal rendement te behalen, is gekozen voor een twee-fasen model. Fase 1 was gericht op de voorbereiding en fase 2 op de uitvoer. 

Fase 1 - Door diepte interviews met alle hiring managers is de actuele en toekomstige wervingsbehoefte naar stagiaires en starters in kaart gebracht. Hiermee werden relevante doelgroepen duidelijk afgebakend en werd op een persoonlijke manier draagvlak gecreëerd bij de hiring managers voor hun inzet in het overbrengen van de Bosch boodschap. Ook zijn alle actuele samenwerkingsverbanden met onderwijsinstellingen in kaart gebracht, zodat hier waar mogelijk op doorgebouwd kon worden.

Fase 2 - Op basis van de verzamelde informatie zijn targets opgesteld en is een plan van aanpak ontwikkeld dat binnen de organisaties is gepresenteerd. Samen met HR en de hiring managers werken we vanuit dit opgestelde plan aan de relatie met onderwijsinstellingen in de regio. We ontwikkelen contacten, nemen deel aan activiteiten op onderwijsinstellingen (bedrijvenbeurzen en workshops) en leggen via die weg contact met interessant talent. 
 

Diensten die zijn ingezet

Wat levert het op?

Versterken Employer Brand

Door het ontplooien van activiteiten voor relavante doelgroepen op geselecteerde onderwijsinstellingen bouwt Bosch regionaal aan een positie als interessante high technology-werkgever.

Sneller invullen vacatures

De samenwerkingsverbanden met onderwijsinstellingen zorgen ervoor dat de connectie met talent wordt gemaakt. Vacatures voor stage en starter kunnen sneller worden ingevuld.

Betere kennis van de doelgroep

Door activiteiten te ondernemen met relevante studenten leren de Bosch entiteiten hun primaire doelgroepen steeds beter kennen. En dat is wederzijds.

Grotere trots op organisatie

Medewerkers spelen een actieve rol bij de activiteiten met studenten en vertegenwoordigen Bosch op onderwijsinstellingen. Zij voelen waardering en zijn het trotse uithangbord van het bedrijf.

Bosch

/

Bosch is wereldwijd een toonaangevende leverancier van technologie en services. In Nederland is Bosch vertegenwoordigd in alle sectoren van de Groep: automobieltechniek, industriële technologie, consumentenproducten en energie- bouwtechnologie. Bosch staat voor kwaliteit, prestatie en betrouwbaarheid voor mens en milieu. In Nederland heeft de Bosch Groep 19 vestigingen en circa 3.800 medewerkers. Het bedrijf biedt volop kansen voor talent, in zowel business als techniek functies. Natural Talent is al jaren de vaste partner van Bosch op het gebied van Campus Recruitment.

Bosch over de samenwerking met Natural Talent

/

Neem contact op met Sebastiaan voor meer informatie!

Vind de beste stagiaires voor jouw organisatie

Ons gratis e-book "Het vinden van je ideale stagiair" helpt je om de juiste studenten te bereiken én deze te enthousiasmeren voor die te gekke stage bij jouw bedrijf! Vul het formulier in en je ontvangt het e-book gratis in je e-mail.

Gratis downloaden