/

Beheer Bosch Talentpool

Bosch weet dat technisch Talent niet zomaar komt aanwaaien. Het bedrijf hanteert daarom het duurzame campus recruitment model van Natural Talent. Om de vruchten te plukken van de campus recruitment activiteiten die worden ondernomen zijn wij gevraagd om het contact met interessant talent warm te houden en om de beste talenten op het juiste moment te werven voor Bosch.

Om dit op een structurele en persoonlijke manier te organiseren is de Bosch Talentpool ingericht. Deze talentpool bevat alle kandidaten die door het bedrijf interessant zijn bevonden én die Bosch zelf als interessante werkgever hebben beoordeeld. 

Door gebruik te maken van een talentpool kiest Bosch voor een kandidaatgedreven aanpak. Het bedrijf stelt de kandidaat centraal in de communicatie. Continu wordt contact onderhouden met de kandidaat. Maandelijks wordt bijvoorbeeld een carrière gerelateerde nieuwsbrief verzonden, de leden ontvangen een persoonlijke verjaardagskaart en er wordt met regelmaat telefonisch contact opgenomen. Uiteraard is er meer, maar waar het om draait: er wordt oprecht interesse getoond in de kandidaat. 

Het bouwen aan deze relatie betaalt zich terug. Want door bij iedere openstaande stageplaats of startersfunctie eerst te kijken naar de talentpool worden steeds meer vacatures ingevuld met kandidaten die het bedrijf eerder hebben leren kennen. En dat telkens binnen een bijzonder kort tijdsbestek.

Veel bedrijven azen op hetzelfde hoogopgeleide talent met schaarse studieachtergronden. Maar wat nu als je dat talent al in een vroeg stadium aan je organisatie kunt binden? Juist, dan ben je jouw concurrent werkgevers een stap voor! Je kunt dit op een goede manier organiseren met behulp van talentpools. Ons gratis e-book vertelt je het nut en de noodzaak van talentpools om je vervolgens een stap-voor-stap leidraad te geven voor het opzetten van jouw eigen talentpool. Download het gratis e-book via het volgende formulier.

Diensten die zijn ingezet

Wat levert het op?

Kwaliteit van sollicitaties verhoogd

Door regelmatig contact met de kandidaat leert Bosch iedere kandidaat goed kennen en kan over een langere periode beoordeeld worden of deze bij het bedrijf past.

Lagere cost-per-hire

Duurzame campus recruitment zorgt ervoor dat de pijplijn continu gevuld is met geïnteresseerd talent, waardoor vacatures snel, makkelijk en goedkoop ingevuld worden.

Goede candidate experience

Door het bouwen aan een vertrouwensrelatie met talent beleven de kandidaten een optimale candidate experience. En dat zeggen zij voort.

Hoger rendement uit activiteiten

De talentpool vormt de laatste stap tot het invullen van vacatures. Door goed onderhoud van de talentpool gaan contacten met talent niet verloren en worden steeds makkelijker vacatures ingevuld.

Bosch

/

Bosch is wereldwijd een toonaangevende leverancier van technologie en services. In Nederland is Bosch vertegenwoordigd in alle sectoren van de Groep: automobieltechniek, industriële technologie, consumentenproducten en energie- bouwtechnologie. Bosch staat voor kwaliteit, prestatie en betrouwbaarheid voor mens en milieu. In Nederland heeft de Bosch Groep 19 vestigingen en circa 3.800 medewerkers. Het bedrijf biedt volop kansen voor talent, in zowel business als techniek functies. Natural Talent is al jaren de vaste partner van Bosch op het gebied van Campus Recruitment.

Bosch over de samenwerking met Natural Talent

/

Neem contact op met Teun voor meer informatie!

Verlaag je Cost Per Hire met een talentpool!

Veel bedrijven azen op hetzelfde hoogopgeleide talent met schaarse studieachtergronden. Maar wat nu als je dat talent al in een vroeg stadium aan je organisatie kunt binden? Juist, dan ben je jouw concurrent werkgevers een stap voor! Je kunt dit op een goede manier organiseren met behulp van talentpools. Ons gratis e-book vertelt je het nut en de noodzaak van talentpools om je vervolgens een stap-voor-stap leidraad te geven voor het opzetten van jouw eigen talentpool. Download het gratis e-book via het volgende formulier.

Gratis downloaden