/

Calco: in de mindset bij talent

Calco is erg hard aan het groeien. Zo wil het bedrijf in 2016 ruim 200 trainees werven voor de Calco MasterClass. Een traineeship voor starters op de arbeidsmarkt waar je ongeacht studieachtergrond voor in aanmerking komt. Kandidaten moeten wel affiniteit hebben met IT. Door deze enorme wervingsbehoefte en de zware selectieprocedure, moet het bedrijf een groot aantal goede sollicitaties ontvangen. 

Calco vroeg Natural Talent om hen te helpen om in de mindset te komen bij universitaire studenten. Naamsbekendheid is namelijk de noodzakelijke eerste stap om de interesse van talent te wekken voor Calco en hun MasterClass. Vijf tot acht contactmomenten per drie maanden zijn noodzakelijk om een student Calco als potentiële werkgever te laten herkennen. En zelfs 8 tot 12 contactmomenten zijn nodig om het bedrijf te onthouden. 

Het grote voordeel van studenten is dat je exact weet waar ze zich bevinden; namelijk op hun onderwijsinstelling. Calco plaatst regelmatig een advertentie in het Gratis Collegeblok en Natural Talent voert in de collegemaanden zichtbaarheidscampagnes uit op universiteiten door het ophangen van posters en het verspreiden van flyers. Hierdoor komen dagelijks duizenden universitaire studenten met Calco in aanraking en komt het bedrijf bij hen in de mindset.

Diensten die zijn ingezet

Wat levert het op?

Groei naamsbekendheid

Van onbekend naar bekend. En door naar bemind. Calco komt door dagelijkse zichtbaarheid in de mindset bij studenten.

Versterken Employer Brand

De boodschap van Calco is dat de MasterClass voor alle studierichtingen interessant is. Deze positionering heeft ervoor gezorgd dat ook studenten van niet IT opleidingen Calco nu weten te vinden.

Meer interesse van studenten

Tijdens bedrijvenbeurzen bezoeken meer studenten bewust de stand van het bedrijf en ook de recruitmentsite kent een stijging van het aantal directe bezoekers. Calco is hot.

Groei aantal sollicitaties

Het aantal sollicitaties is in 1 jaar tijd met meer dan 30% gestegen. De employer branding heeft hier een belangrijke bijdrage aan geleverd.

Calco

/

Calco is een Nederlandse IT dienstverlener met haar hoofdkantoor in Maarssen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het opleiden, detacheren en coachen van zowel jonge als ervaren IT professionals. Calco biedt de Calco MasterClass aan, waar recentelijk afgestudeerde hoogopgeleiden en academici zich kunnen laten omscholen tot volwaardig IT’er. Deze MasterClass duurt 2 jaar. Calco is een sterk groeiende onderneming die binnen 10 jaar is gegroeid van 3 naar 300 werknemers. Het bedrijf wil ieder jaar ruim 200 nieuwe Calco MasterClassers laten starten.

Calco over de samenwerking met Natural Talent

/

Neem contact op met Teun voor meer informatie!

Vind de beste stagiaires voor jouw organisatie

Ons gratis e-book "Het vinden van je ideale stagiair" helpt je om de juiste studenten te bereiken én deze te enthousiasmeren voor die te gekke stage bij jouw bedrijf! Vul het formulier in en je ontvangt het e-book gratis in je e-mail.

Gratis downloaden