/

Ontwikkeling en beheer Facebook Advertentie Campagnes voor Calco

Calco was net als veel andere bedrijven actief op Facebook. Veel studenten gebruiken dit platform namelijk om zich bewust of onbewust een beeld te vormen van toekomstige werkgevers. Helaas bleef het rendement van de inzet van Facebook achter bij Calco’s verwachtingen.

Het bedrijf was er van overtuigd dat er meer te halen viel uit de inzet van dit social media kanaal. De expertise van Natural Talent werd daarom ingeschakeld om met behulp van Facebook Advertising twee doelstellingen te realiseren:

  1. Groei van het aantal volgers van de Calco Facebookpagina
  2. Groei van het aantal sollicitanten op de Calco MasterClass

Om de twee doelstellingen te realiseren, is een scherpe afbakening gemaakt van de wenselijk doelgroep. Met de inzet van Facebook advertising zijn specifieke doelgroepen te bereiken op basis van sociaaldemografische factoren (waaronder opleiding, interesse en leeftijd) en natuurlijk de onderwijsinstelling. Hierdoor kan op hoog niveau gesegmenteerd worden.  

Voor ieder segment zijn specifieke campagnes ontwikkeld, met voor kandidaten laagdrempelige opeenvolgende stappen. Deze campagnes draaien sinds het voorjaar van 2014 en worden continu geoptimaliseerd aan de hand van resultaatanalyses, die maandelijks transparant aan Calco worden gerapporteerd. Hierdoor worden de campagnes continu efficiënter ingericht. De resultaten van de campagnes zijn overweldigend zoals onderstaand valt op te maken uit de resultaten.
 

Diensten die zijn ingezet

Wat levert het op?

Groei aantal sollicitaties

Facebook advertising gericht op promotie van de Calco MasterClass heeft gezorgd voor een harde groei in het aantal sollicitaties.

Lagere cost-per-hire

Maandelijks wordt gemiddeld meer dan één trainee geworven vanuit Facebook, wat gemiddeld zorgt voor een extreem lage cost-per-hire.

Groei naamsbekendheid

Het aantal volgers van de Facebook pagina is explosief gestegen. Daarmee geeft het een enorme boost aan de naamsbekendheid van het bedrijf.

Levendige community

De groei van het aantal volgers heeft geleid tot meer interactie binnen de Calco Facebookpagina en voor een flinke stijging van de edgerank (en daarmee het bereik van de pagina).

Calco

/

Calco is een Nederlandse IT dienstverlener met haar hoofdkantoor in Maarssen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het opleiden, detacheren en coachen van zowel jonge als ervaren IT professionals. Calco biedt de Calco MasterClass aan, waar recentelijk afgestudeerde hoogopgeleiden en academici zich kunnen laten omscholen tot volwaardig IT’er. Deze MasterClass duurt 2 jaar. Calco is een sterk groeiende onderneming die binnen 10 jaar is gegroeid van 3 naar 300 werknemers. Het bedrijf wil komend jaar 200 nieuwe Calco MasterClassers laten starten.

Calco over de samenwerking met Natural Talent

Vind de beste stagiaires voor jouw organisatie

Ons gratis e-book "Het vinden van je ideale stagiair" helpt je om de juiste studenten te bereiken én deze te enthousiasmeren voor die te gekke stage bij jouw bedrijf! Vul het formulier in en je ontvangt het e-book gratis in je e-mail.

Gratis downloaden