/

Inzetten Student Recruiters voor Flow Traders

Flow Traders is een van de belangrijkste trading firms gespecialiseerd in Exchange Traded Funds (ETFs). Het bedrijf wil alleen de allerbeste starters voor de vacature van Junior Trader. Hieraan is een enorm zware sollicitatieprocedure verbonden. Omdat het voor deze functie om een schaarse doelgroep gaat, vond Flow Traders in Natural Talent een partner die zowel de vacature als de organisatie op een creatieve manier onder de aandacht kon brengen. 

De eerste stap was het bouwen aan de naamsbekendheid en het Employer Brand van het bedrijf onder de relevante doelgroep. Wij hebben hiervoor een speciaal traject ontwikkeld. Op 6 geselecteerde universiteiten zijn Student Recruiters aangesteld. Een Student Recruiter is een student studerend aan een target universiteit die dagelijks de ogen, oren én mond van Flow Traders op de universiteit vormt, midden tussen de relevante studentenpopulatie.

De 6 Student Recruiters hebben de bekendheid Flow Traders vergroot door het ophangen van aansprekende posters en het verspreiden van flyers. Daarnaast werden de Student Recruiters uitgerust met een speciale tas, visitekaartjes, map, etc. Hierdoor konden zij medestudenten op een persoonlijke manier aanspreken, kwamen ze betrouwbaar over en konden ze ervoor zorgen dat geschikt talent werd uitgenodigd voor een inhousedag bij Flow Traders.    

Diensten die zijn ingezet

Wat levert het op?

Groei naamsbekendheid

Flow Traders was een onbekend bedrijf voor studenten. De student recruiters hebben gewerkt aan de naamsbekendheid.

Betere kennis van de doelgroep

Doordat de student recruiters zelf nog student waren, kenden zij als geen ander de doelgroep en wisten zij veel waardevolle informatie te verzamelen.

Versterken Employer Brand

Flow Traders is een zeer bijzonder bedrijf, met een heel eigen bedrijfscultuur. Alleen de allerbeste studenten slagen hier. Deze boodschap is duidelijk overgebracht.

Onderscheidend van concurrentie

Door het aanstellen van de student recruiters onderscheidde het bedrijf zich van de concurrentie en kreeg het op een unieke manier toegang tot talent.

Flow Traders

/

Flow Traders, opgericht sinds 2004, handelt in aandelen en derivaten, valuta, en obligaties op beurzen over de hele wereld. Flow Traders weet zich te onderscheiden van haar concurrenten door zichzelf continu te blijven innoveren en verbeteren. Flow Traders is in 2009 vernoemd tot ‘EFT Market Maker’. EFT staat voor Exchange Traded Funds. Het hoofdkantoor van Flow Traders bevindt zich in Amsterdam. Daarnaast heeft het bedrijf kantoren in New York, Cluj en Singapore.

/

Neem contact op met Sebastiaan voor meer informatie!

Vind de beste stagiaires voor jouw organisatie

Ons gratis e-book "Het vinden van je ideale stagiair" helpt je om de juiste studenten te bereiken én deze te enthousiasmeren voor die te gekke stage bij jouw bedrijf! Vul het formulier in en je ontvangt het e-book gratis in je e-mail.

Gratis downloaden