/

Organisatie Inhousedag TMC Mechanical

TMC wilde hbo- en wo Werktuigbouwkundig talent kennis laten maken met haar unieke Employeneurschap. Tijdens de eerste TMC Mechanical Inhousedag ondervond een enthousiaste groep studenten wat werken bij TMC uniek maakt. 

Om hoogopgeleid Werktuigbouwkundig talent kennis te laten maken met werken bij TMC Mechanical opende het haar deuren tijdens de TMC inhousedag, onderdeel van de TMC Mechanical Campus Recruitment Strategie. Op het kantoor in Eindhoven ondervond een groep hbo- en wo talent hoe het is om als employeneur werkzaam te zijn bij TMC.

Natural Talent is geheel verantwoordelijk geweest voor de promotiecampagne van de inhousedag. Hierbij zijn in eerste instantie de studenten, die tijdens de wervingsdagen op de TU/e en de lunchlezing in samenwerking met Simon Stevin hun interesse in TMC kenbaar hebben gemaakt, persoonlijk uitgenodigd. Daarnaast is er gebruik gemaakt van de nauwe contacten die Natural Talent heeft met onderwijsinstellingen en studieverenigingen, voornamelijk in het zuiden van Nederland. Tijdens de promotiecampagne is door Natural Talent een landingspagina ontwikkeld, zijn posters en flyers ontworpen, is gebruik gemaakt van online marketing en social media. 

Naast het promoten van het evenement heeft Natural Talent TMC ondersteund bij het organiseren van het evenement, van invulling van de dag tot het verzorgen van de goodiebags.

De inhousedag zelf was meer dan geslaagd. Het begon met een gezamenlijk welkomstwoord en een verhelderende presentatie. Vervolgens gingen studenten de eerste uitdaging aan: zij moesten in groepjes een zo hoog mogelijke toren proberen te bouwen van touw, papier, plastic bekers en plakband. Dit brak direct het ijs en zorgde voor een leuk competitie-element. Na deze workshop was het tijd voor de rondleiding gevolgd door een uitgebreide lunch. Met gevulde magen namen de studenten, afgewisseld met speed-dates, gulzig de verhalen van een viertal jonge medewerkers (employeneurs) tot zich. Later in de middag werden de studenten uitgedaagd om zich van hun beste kant te laten zien tijdens de interactieve workshop die samen met Bosch, een klant van TMC, was vormgegeven. De dag werd met een hoogtepunt afgesloten: een borrel en pub quiz in het TMC-bedrijfscafé. Je zult begrijpen dat het nog lang gezellig was :-).

Ook tijdens de opvolging van het evenement nam Natural Talent het voortouw. Alle deelnemers zijn via mail bedankt voor hun deelname en zijn persoonlijk benaderd om hun feedback, en natuurlijk hun wensen wat betreft een carrière bij TMC Mechanical, uitgebreid te bespreken. Resultaat: enthousiaste studenten, een gevulde talentpool en kort na het evenement al direct verschillende sollicitatiegesprekken. Een perfecte afsluiting van een jaar met campus recruitment activiteiten van TMC.

Diensten die zijn ingezet

Wat levert het op?

Groei naamsbekendheid

TMC had weinig bekendheid onder WTB studenten. Een gerichte crossmediale campagne heeft voor verandering hierin gezorgd.

Intensief kennismaken met talent

De Inhousedag bood TMC de kans om intensief kennis te maken met de kennis en kunde van de deelnemende studenten.

Groei aantal sollicitaties

WTB studenten zijn schaars. De Inhousedag heeft geleid tot een mooi aantal van 4 concrete sollicitaties van deelnemende studenten.

Versterken employer brand

Studenten hadden geen goed beeld van wat TMC te bieden had. Door de Inhousedag zijn de deelnemers enthousiast geworden over werken bij TMC.

TMC

/

TMC Mechanical is onderdeel van de TMC Group en richt zich uitzonderlijk op hoogopgeleide Werktuigbouwkundigen. Het bedrijf zet deze professionals in binnen een technische omgeving. De focus ligt op projecten die van cruciaal belang zijn voor de opdrachtgevers. TMC heeft met het employeneurschap (werkondernemerschapsmodel) een uniek concept. Het model combineert werken en ondernemen met elkaar en hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van de werkondernemers.

TMC over de samenwerking met Natural Talent

/

Neem contact op met Sebastiaan voor meer informatie!

Vind de beste stagiaires voor jouw organisatie

Ons gratis e-book "Het vinden van je ideale stagiair" helpt je om de juiste studenten te bereiken én deze te enthousiasmeren voor die te gekke stage bij jouw bedrijf! Vul het formulier in en je ontvangt het e-book gratis in je e-mail.

Gratis downloaden