Océ

Een campus recruitment workshop als basis voor één overzichtelijke strategie

Een samenwerking met Océ Technologies B.V.

HomeCasesOcé
Océ | Strategie en boodschap

Resultaten om trots op te zijn


  • HR en recruitment verenigd

  • Strategische wervingsbehoefte in kaart gebracht

  • Kennisniveau campus recruitment vergroot

Resultaten om trots op te zijn

De uitdaging: van verschillende business units naar één strategie

Océ is een bedrijf dat bestaat uit veel verschillende business units, die allemaal met andere doelen en focuspunten opereren. Dit maakte het voor de overkoepelende HR- en recruitmentafdeling lastig om:

  • Alle neuzen van de verschillende managers dezelfde kant op te krijgen en gezamenlijke doelen op te stellen;
  • Een uniforme campus recruitment strategie vorm te geven voor het bedrijf met bijbehorende wervingsbehoefte;
  • De interne kennis op het gebied van campus recruitment bijeen te brengen om zo de juiste activiteiten te ondernemen in het aantrekken van passend talent.

Een laagdrempelige campus recruitment workshop waarin de afdelingen hun belangen en focuspunten met elkaar delen én tegelijkertijd hun campus recruitment kennis vergroten bood uitkomst.

De uitdaging: van verschillende business units naar één strategie

Het resultaat: alle neuzen dezelfde kant op met een duidelijke focus

Tijdens de tweeëneenhalf uur durende campus recruitment workshop zijn de koppen bij elkaar gestoken. Er is een basis gelegd voor samenwerking van de verschillende business units met activiteiten die elkaar versterken. Op de korte termijn zijn de volgende resultaten behaald:

Kennisniveau campus recruitment vergroot

Binnen campus recruitment bestaan veel verschillende keuzemogelijkheden en focuspunten die duidelijk anders zijn dan in normale recruitment. In de workshop is het campus-kennisniveau van de HR- en recruitmentafdeling lekker opgeschroefd. Dit bood een goede basis waarmee belangrijke vervolgstappen gezet konden worden.

Strategische wervingsbehoefte in kaart gebracht

Binnen Océ bestond geen overzicht van het geheel aan doelgroepen die warmgemaakt dienden te worden voor een carrière bij het bedrijf. Tijdens de workshop zijn de belangrijkste focusstudies bepaald, is besproken welke activiteiten per doelgroep het meeste rendement opleveren en zijn doelen gesteld om dit meetbaar te gaan maken.

HR en recruitment verenigd

Tijdens de sessie gingen we met elkaar de uitdaging aan om één uniforme campus recruitment strategie te ontwikkelen. Verschillende employer branding kanalen kwamen ter sprake, discussies werden op gang gebracht en gezamenlijke keuzes werden gemaakt. Aan het einde van de workshop stond een duidelijke focus met concrete vervolgstappen op papier. Een mooi resultaat.

Wat zegt de klant

Mijn ervaring met het werken met Natural Talent is alom positief. Vanaf het moment van de kennismaking heb ik het gevoel gehad dat ik met een professionele en kundige organisatie te maken had. Het team van Natural Talent is jong, gedreven, en elk teamlid is een specialist op zijn of haar vakgebied binnen campus recruitment en employer branding. Werken met Natural Talent betekent dat je open moet kunnen staan voor eerlijke feedback over je organisatie, want die krijg je absoluut. De eerste keer is dat misschien confronterend, maar het is duidelijk dat Natural Talent vooral jou als organisatie/werkgever wil helpen om jezelf zo goed mogelijk te profileren op de arbeidsmarkt.
RichtingZuid
Jorine van der steen , Coördinator Traineeprogramma RichtingZuid
Case detail logo

Wie is Océ?

Océ-Technologies B.V. is wereldleider op het gebied van digital imaging, industrial printing en business services. Het brede aanbod van Océ omvat kantoorsystemen voor printen en kopiëren, snelle digitale productieprinters en breed formaat printsystemen voor zowel technische documentatie als display graphics in kleur. Océ is expert in digitale printtechnologieën en het toepassen hiervan in producten en diensten. Het bedrijf is onderdeel van de Canon Groep.

Section conversion background
Heb je vragen over onze campus recruitment workshop? Of wil je gewoon eens sparren? Roxane staat je graag persoonlijk te woord!

Heb je vragen over onze campus recruitment workshop? Of wil je gewoon eens sparren? Roxane staat je graag persoonlijk te woord!