/

Ontwikkeling stagewervingshandboek Bosch

Goede stagiaires zijn in verschillende opzichten een meerwaarde voor een bedrijf. Maar om goede stagiaires aan te trekken moet er een duidelijke structuur aanwezig zijn. Niet alleen in het wervingsproces, maar ook tijdens de stage van de student. Denk daarbij aan simpele vragen als: wie zorgt dat de stagiaire op de eerste dag opgevangen wordt, welke opdracht gaat hij of zij doen, wie maakt het computeraccount aan, zijn er veiligheidsvoorschriften waarvan de stagiaire op de hoogte moet zijn, et cetera. Voor Bosch brachten we deze structuur aan

Veel hiring managers binnen Bosch maakten nog geen gebruik van stagiaires omdat ze dachten dat de begeleiding veel tijd zou kosten of omdat ze niet wisten waar ze een stagiaire moesten vinden, wat de eisen zijn aan een opdracht, wat voor type stagiaires er bestaan en wanneer ze de opdracht uit moesten zetten. Bosch vroeg ons daarom een stagewervingshandboek te ontwikkelen. In het handboek zijn alle procedures rondom stagiaires vastgelegd. Ook alle (ontwikkelde) standaarddocumenten hebben een plekje gekregen in het nieuwe handboek.

Dankzij het stagewervingshandboek weet inmiddels iedereen binnen de organisatie exact wat er van hem of haar verwacht wordt, zowel in het voortraject, tijdens de stage, als in het traject na afloop van de stage. Aan het einde van de stage worden bovendien evaluaties afgenomen met zowel stagiaires als hiring managers. Zo optimaliseren we continu het proces, zorgen we voor positieve employer branding en identificeren we kandidaten met potentie voor een (toekomstige) carrière bij Bosch.

Moeite om goede stagiaires te vinden voor jouw openstaande stagevacatures?

Ons gratis e-book "Het vinden van je ideale stagiair" helpt je om de juiste studenten te bereiken én deze te enthousiasmeren voor die te gekke stage bij jouw bedrijf! Vul het formulier in en je ontvangt het e-book gratis in je e-mail.

Diensten die zijn ingezet

Wat levert het op?

Tijdsbesparing voor de klant

Door eenmaal een duidelijke structuur te ontwikkelen loopt het traject vele malen efficiënter.

Verbetering kennis van de doelgroep

Hiring managers weten onvoldoende over (de meerwaarde) van de doelgroep en de type stages. Dit is exact vastgelegd in het handboek.

Intensieve persoonlijke kennismaking

Door het handboek maken meer hiring managers gebruik van stagiaires. Tijdens de stage wordt beoordeeld over stagiair past binnen de organisatie.

Verbetering candidate experience

Doordat alle processen zijn vastgelegd weet iedereen wat zijn verantwoordelijkheden zijn. Dit zorgt voor een goede candidate experience.

Bosch

/

Bosch is wereldwijd een toonaangevende leverancier van technologie en services. In Nederland is Bosch vertegenwoordigd in alle sectoren van de Groep: automobieltechniek, industriële technologie, consumentenproducten en energie- bouwtechnologie. Bosch staat voor kwaliteit, prestatie en betrouwbaarheid voor mens en milieu. In Nederland heeft de Bosch Groep 19 vestigingen en circa 3.800 medewerkers. Het bedrijf biedt volop kansen voor talent, in zowel business als techniek functies. Natural Talent is al jaren de vaste partner van Bosch op het gebied van Campus Recruitment.

Bosch over de samenwerking met Natural Talent

/

Neem contact op met Teun voor meer informatie!

Gerelateerde blogs

Vind de beste stagiaires voor jouw organisatie

Ons gratis e-book "Het vinden van je ideale stagiair" helpt je om de juiste studenten te bereiken én deze te enthousiasmeren voor die te gekke stage bij jouw bedrijf! Vul het formulier in en je ontvangt het e-book gratis in je e-mail.

Gratis downloaden