/

Optimalisatie Recruitmentsite Bosch Career Benelux

Bosch is een Duitse multinational die in Nederland meerdere entiteiten heeft. Alle entiteiten presenteren zich naar de studenten als één Bosch. Zij maken daarbij gebruik van de centrale Bosch recruitmentsite: bosch-career.nl. De lay-out hiervoor is ontwikkeld in Duitsland. Bosch heeft Natural Talent gevraagd de recruitmentsite te optimaliseren, binnen de mogelijkheden van de website.

De basis van een optimalisatie ligt in een goede analyse. Hoeveel bezoekers komen er op de website, op welke pagina’s komen ze binnen, op welke pagina’s stappen ze uit, wat zijn de best bezochte pagina’s, op welke zoekwoorden is de website vindbaar et cetera. We creëren daarbij een nulpunt. Dit is relevant om de ontwikkelingen te monitoren. Optimaliseren is namelijk een continu proces van analyseren en testen. Op basis van de analyse is een plan van aanpak ontwikkeld voor de Bosch recruitmentsite

In de uitvoer van dit plan zijn eerst de aanpassingen gemaakt die de grootste winst op zouden leveren, het zogenoemde laaghangend fruit. In volgorde van prioriteit is vervolgens de rest van de recruitmentsite onder handen genomen. Zo zijn veel teksten herschreven voor verbetering van de vindbaarheid. Hierbij is rekening gehouden met de tone-of-voice. Waar bijvoorbeeld studenten veel waarde hechten aan doorgroeimogelijkheden is dit voor mensen met ervaring minder van belang. Ook zijn logische klikpaden ontwikkeld en is er gekeken naar een optimale candidate experience voor bezoekers van de website.  

77% van de studenten maakt gebruik van recruitmentsites om hun eerste baan te vinden. Het is dus van essentieel belang dat je jouw website afstemt op de wensen van je doelgroep. Maar waar voldoet een goede recruitmentsite aan? En waar moet je rekening mee houden in de ontwikkeling? Ons gratis e-book "Het opzetten van een succesvolle recruitmentsite" geeft in 6 stappen antwoord op deze vragen, voorziet je van tips én inspiratie zodat jij jouw recruitmentsite tot een succes kunt maken! Vul onderstaand formulier in, en het gratis e-book wordt direct toegestuurd naar je e-mailadres.

Diensten die zijn ingezet

Wat levert het op?

Groei aantal websitebezoekers

Door het aanpakken van de teksten is de vindbaarheid verbeterd, wat zorgt voor een groei in het aantal relevante bezoekers.

Versterken Employer Brand

Bosch wil studenten aantrekken die passen bij het bedrijf. Middels o.a. ambassadeurs wordt inzicht gegeven in de cultuur bij het bedrijf.

Verbeteren Candidate Experience

Door de informatie te bieden die de doelgroep zoekt en door klikpaden te optimaliseren, biedt Bosch de bezoekers een goede ervaring op de recruitmentsite.

Groei aantal sollicitaties

Door de optimalisatie groeit niet alleen het aantal bezoekers en de bezoekduur, maar zien we tevens een stijging in het aantal sollicitaties.

Bosch

/

Bosch is wereldwijd een toonaangevende leverancier van technologie en services. In Nederland is Bosch vertegenwoordigd in alle sectoren van de Groep: automobieltechniek, industriële technologie, consumentenproducten en energie- bouwtechnologie. Bosch staat voor kwaliteit, prestatie en betrouwbaarheid voor mens en milieu. In Nederland heeft de Bosch Groep 19 vestigingen en circa 3.800 medewerkers. Het bedrijf biedt volop kansen voor talent, in zowel business als techniek functies. Natural Talent is al jaren de vaste partner van Bosch op het gebied van Campus Recruitment.

Bosch over de samenwerking met Natural Talent

/

Neem contact op met Teun voor meer informatie!

Het beste talent vind je met een eigen recruitmentsite!

77% van de studenten maakt gebruik van recruitmentsites om hun eerste baan te vinden. Het is dus van essentieel belang dat je jouw website afstemt op de wensen van je doelgroep. Maar waar voldoet een goede recruitmentsite aan? En waar moet je rekening mee houden in de ontwikkeling? Ons gratis e-book "Het opzetten van een succesvolle recruitmentsite" geeft in 6 stappen antwoord op deze vragen, voorziet je van tips én inspiratie zodat jij jouw recruitmentsite tot een succes kunt maken! Vul onderstaand formulier in, en het gratis e-book wordt direct toegestuurd naar je e-mailadres.

Gratis downloaden