/

Organisatie SCA Inhousedag

SCA is een grote Zweedse wereldspeler op het gebied van hygiëne- en bosproducten met merken als Libresse, Tena en Tork. Er zijn echter maar weinig Nederlandse studenten die SCA kennen, of die zich bij het horen van de bekende merken iets voor kunnen stellen van een carrière bij het bedrijf. SCA ondervond daardoor moeite met de werving van technisch trainees met passie voor machinetechniek en wilde daar structureel iets aan veranderen.

Samen met Natural Talent werd daarom een Campus Recruitment Strategie ontwikkeld. Als onderdeel van deze strategie richt SCA zich op persoonlijk contact met studenten. Met SCA ontwikkelden we daarom de SCA Experience Days, een serie van inhousedagen die verschillende keren per jaar worden georganiseerd. Een kleine groep van studenten maakt tijdens deze evenementen intensief kennis met SCA, haar bedrijfscultuur en het high-speed productieproces.

De promotie van de SCA Experience Days werd door ons verzorgd. Een landingspagina op de SCA website werd ontwikkeld met de SCA webbouwer en in nauwe samenwerking met enkele studieverenigingen is voor ieder evenement een interessante groep studenten geënthousiasmeerd.

Enkele Experience Days verder zien we nu de kracht van deze evenementen. Studenten zijn door de vooraanstaande technieken enthousiast geworden over een carrière bij het bedrijf en de eerste stagiaires en trainees zijn inmiddels aangenomen. De grootste groep studenten is nog niet aan afstuderen toe, maar dankzij intensief contact met de geïnteresseerde studenten biedt de steeds beter gevulde SCA talentpool een bron van toekomstige medewerkers.

Diensten die zijn ingezet

Wat levert het op?

Intensieve persoonlijke kennismaking

De SCA Experience Day is gericht op een zeer selecte groep van maximaal 20 personen, zodat intensief kennis gemaakt wordt met deze studenten.

Versterken Employer Brand

Het bedrijf is nog erg onbekend onder studenten. Zij krijgen tijdens de inhousedagen een goed beeld over werken bij SCA.

Meer interesse in werken voor het bedrijf

Ondanks dat het bedrijf niet de meest sexy producten maakt, worden de studenten enthousiast over de machines binnen het bedrijf en groeit de interesse voor een carrière bij SCA.

Groei aantal sollicitaties

De Experience Days zorgen ervoor dat studenten en SCA elkaar vinden in stages en traineeposities.

SCA

/

SCA over de samenwerking met Natural Talent

/

Neem contact op met Sebastiaan voor meer informatie!

Vind de beste stagiaires voor jouw organisatie

Ons gratis e-book "Het vinden van je ideale stagiair" helpt je om de juiste studenten te bereiken én deze te enthousiasmeren voor die te gekke stage bij jouw bedrijf! Vul het formulier in en je ontvangt het e-book gratis in je e-mail.

Gratis downloaden