/

Beheer SCA Talentpool

SCA werkt volgens de duurzame campus recruitment strategie die het samen met Natural Talent heeft ingericht. Het bedrijf bouwt aan haar bekendheid en organiseert activiteiten om werktuigbouwkundig talent te leren kennen. Om de vruchten te plukken van de campus recruitment activiteiten die worden ondernomen is Natural Talent gevraagd om het contact met interessant talent warm te houden en om de beste technische talenten op het juiste moment te werven voor SCA.

Om dit op een structurele en persoonlijke manier te organiseren is de SCA Talentpool ingericht. Deze talentpool bevat alle kandidaten die door het bedrijf interessant zijn bevonden én die SCA zelf als interessante werkgever hebben beoordeeld. 

Door gebruik te maken van een talentpool kiest SCA voor een kandidaatgedreven aanpak. Het bedrijf stelt de kandidaat centraal in de communicatie. Continu wordt contact onderhouden met de kandidaat. Maandelijks wordt bijvoorbeeld een carrière gerelateerde nieuwsbrief verzonden, de leden ontvangen een persoonlijke verjaardagskaart en er wordt met regelmaat telefonisch contact opgenomen. Uiteraard is er meer, maar waar het om draait: er wordt oprecht interesse getoond in de kandidaat. 

Het bouwen aan deze relatie betaalt zich terug. Want door bij iedere openstaande stageplaats of startersfunctie eerst te kijken naar de talentpool worden steeds meer vacatures ingevuld met kandidaten die het bedrijf eerder heeft leren kennen. En dat telkens binnen een bijzonder kort tijdsbestek.

Veel bedrijven azen op hetzelfde hoogopgeleide talent met schaarse studieachtergronden. Maar wat nu als je dat talent al in een vroeg stadium aan je organisatie kunt binden? Juist, dan ben je jouw concurrent werkgevers een stap voor! Je kunt dit op een goede manier organiseren met behulp van talentpools. Ons gratis e-book vertelt je het nut en de noodzaak van talentpools om je vervolgens een stap-voor-stap leidraad te geven voor het opzetten van jouw eigen talentpool. Download het gratis e-book via het volgende formulier.

Diensten die zijn ingezet

Wat levert het op?

Kwaliteit van sollicitaties verhoogd

Door regelmatig contact met de kandidaat leert Bosch iedere kandidaat goed kennen en kan over een langere periode beoordeeld worden of deze bij het bedrijf past.

Lagere cost-per-hire

Duurzame campus recruitment zorgt ervoor dat de pijplijn continu gevuld is met geïnteresseerd talent, waardoor vacatures snel, makkelijk en goedkoop ingevuld worden.

Goede candidate experience

Door het bouwen aan een vertrouwensrelatie met talent beleven de kandidaten een optimale candidate experience. En dat zeggen zij voort.

Hoger rendement uit activiteiten

De talentpool vormt de laatste stap tot het invullen van vacatures. Door goed onderhoud van de talentpool gaan contacten met talent niet verloren en worden steeds makkelijker vacatures ingevuld.

SCA

/

SCA is een globale speler op het gebied van hygiëne- en bosproducten, en het bedrijf achter toonaangevende merken als Libero, Edet, Tork, Libresse en Tena. Wereldwijd is SCA met ruim 37.000 werknemers actief in zo’n 100 landen. De SCA kantoren van Nederland bevinden zich in Gennep, Suameer, Cuijk, Hoogezand en in Zeist. Dankzij de samenwerking met Natural Talent bouwt SCA aan haar bekendheid onder technische studenten en beschikt het jaarlijks over jong talent voor haar Technisch Management Traineship.

SCA over de samenwerking met Natural Talent

/

Neem contact op met Sebastiaan voor meer informatie!

Verlaag je Cost Per Hire met een talentpool!

Veel bedrijven azen op hetzelfde hoogopgeleide talent met schaarse studieachtergronden. Maar wat nu als je dat talent al in een vroeg stadium aan je organisatie kunt binden? Juist, dan ben je jouw concurrent werkgevers een stap voor! Je kunt dit op een goede manier organiseren met behulp van talentpools. Ons gratis e-book vertelt je het nut en de noodzaak van talentpools om je vervolgens een stap-voor-stap leidraad te geven voor het opzetten van jouw eigen talentpool. Download het gratis e-book via het volgende formulier.

Gratis downloaden