/

Organisatie SQS Inhousedag

SQS is een IT bedrijf dat op zoek was naar IT talent. Talent dat erg schaars is. Doordat het bedrijf weinig bekendheid had onder IT studenten, kon het weinig goede starters werven. SQS schakelde Natural Talent in om te werken aan hun naamsbekendheid en om invulling te geven aan het traineeship.

We hebben na een aantal gesprekken met de opdrachtgever besloten om een challenge te organiseren; een kleinschalig inhouse wervingsevenement. De perfecte manier om de onbekende, maar interessante werkgever SQS onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep. Daarbij hebben we de gehele promotie (werving) van kandidaten voor de challenge verzorgd. 

Er is een promotiestrategie ontwikkeld die zowel gericht was op actieve als latente werving. Beide wervingstrajecten werden gekoppeld aan een centrale landingspagina voor het evenement. Natural Talent heeft deze landingspagina in samenspraak met het webbureau van SQS ontwikkeld. 

Door een gerichte promotiecampagne, waarbij gebruik is gemaakt van de database van Natural Talent, van contacten op onderwijsinstellingen en bij studieverenigingen, social media (o.a. Facebook Advertising) en een Google Advertentiecampagne, zijn we binnen korte tijd tot ruim 20 aanmeldingen gekomen. Zij hebben op de SQS Challenge het bedrijf leren kennen. Daarnaast heeft SQS tijdens de dag beoordeeld welke kandidaten geschikt waren voor haar traineeship. Met succes, want zij hebben door de challenge twee nieuwe trainees geworven. 

Diensten die zijn ingezet

Wat levert het op?

Groei naamsbekendheid

SQS had geen bekendheid onder IT studenten. Een gerichte crossmediale campagne heeft voor verandering hierin gezorgd.

Intensief kennismaken met talent

De challenge fungeerde als assessment tool voor het traineeship. Tijdens de dag werden de kandidaten beoordeeld op geschiktheid.

Groei aantal sollicitaties

IT studenten zijn zeer schaars. De promotiecampagne heeft tot goede kandidaten geleid die geïnteresseerd waren in het traineeship en twee concrete aannames.

Versterken Employer Brand

De potentiële trainees hadden nog geen goed beeld van wat het bedrijf te bieden had. Door de challenge zijn kandidaten enthousiast geworden over het bedrijf.

SQS

/

De SQS group is een van de wereld meest toonaangevende specialist op het gebied van softwarekwaliteit.  30 jaar van succesvolle consultancy heeft er toe geleid dat SQS een positie als marktleider heeft verkregen. De  diensten op het gebied van softwarekwaliteit en -testen omvatten het verbeteren van de kwaliteit van de hardware, software en processen van de klant. SQS heeft een sterk klantenbestand met meer dan 7.000 afgeronde projecten.

/

Neem contact op met Sebastiaan voor meer informatie!

Vind de beste stagiaires voor jouw organisatie

Ons gratis e-book "Het vinden van je ideale stagiair" helpt je om de juiste studenten te bereiken én deze te enthousiasmeren voor die te gekke stage bij jouw bedrijf! Vul het formulier in en je ontvangt het e-book gratis in je e-mail.

Gratis downloaden