Wat is een ambassadeursstrategie?

Wanneer we samen een ambassadeursstrategie gaan vormgeven, nemen we in een kick off de tijd om jullie vertrouwd te maken met deze persoonlijke vorm van campus recruitment. Met onze kennis van studenten helpen we jullie om bij studenten de juiste snaar te raken. Alles begint bij het kiezen van de doelgroep: die bepaalt de insteek van het verhaal dat jullie ambassadeurs gaan vertellen. Vervolgens stellen we de profielen van de ambassadeurs vast, zodat jullie een goede selectie kunnen maken uit jullie medewerkers. In een workshop maken we de geselecteerde ambassadeurs bekend met de informatiebehoefte van studenten, het ambassadeurschap en het wel en wee van communicatievormen als bloggen. Zo kunnen ze met vertrouwen aan de slag om hun authentieke ervaringen te delen én potentieel talent te overtuigen van de unieke aspecten van jullie bedrijf(scultuur).

Wat is een ambassadeursstrategie?>

Hoe ziet het proces eruit?

Wanneer je bij ons een ambassadeursstrategie afneemt gaan we als volgt te werk:

Strategie bepalen

Tijdens deze kick-off komen wij bij jullie langs om het team vertrouwd te maken met het wel een wee van een ambassadeursstrategie. Wat houdt het in? Hoe kies je de juiste ambassadeurs? En wat gaan die vertellen? Zo kunnen jullie de juiste mensen aanstellen.

Workshop ambassadeurs

Nadat de ambassadeurs bekend zijn verzorgen we een workshop waarin de medewerkers vertrouwd raken met het ambassadeurschap. Ze maken kennis met de informatiebehoefte van studenten en krijgen tips en tricks om hier in hun communicatie slim op in te spelen.

Evaluatiegesprek

Zodra we enkele maanden onderweg zijn, plannen we een afspraak met jullie HR / (campus) recruitment team. Samen evalueren we hoe de ambassadeursstrategie verloopt. Wij geven vervolgens advies op welke punten je deze kan optimaliseren.

Wat levert een ambassadeursstrategie op?

  • Een concrete strategie om jullie bedrijf overtuigend te presenteren naar iedere doelgroep

  • Handvatten om de juiste ambassadeurs aan te stellen, passend bij de doelgroep

  • Meer binding met de doelgroep door ze een authentiek kijkje te geven in de bedrijfscultuur

  • Studenten kunnen beter beoordelen of jullie bedrijf een geschikte werkgever kan zijn

Klanten over onze samenwerking

De samenwerking met Natural Talent vind ik heel plezierig. Het is heel laagdrempelig. Dat is ook iets wat ASML graag wil zijn naar studenten.
ASML
Carla van Loenhout , Campus / event coördinator ASML
Natural Talent is voor Bosch in Nederland een zeer gewaardeerd gesprekspartner voor de optimalisatie van ons personnel marketing plan. De door Natural Talent uitgevoerde opdrachten zijn steeds van hoge kwaliteit, beantwoorden aan de verwachte resultaten en worden steeds in goede samenwerking uitgevoerd. Bosch werkt tot volle tevredenheid al jaren met Natural Talent.
Bosch
Frank Leermakers , HR Expert Resourcing & Remodelling Bosch
De samenwerking met Natural Talent is ontzettend prettig. Ze schakelen snel, werken professioneel en zijn altijd bereid om mee te denken om zo onze recruitmentstrategie nog beter te optimaliseren.
Calco
Margot Renes , Manager Recruitment, Marketing & Communicatie Calco Bekijk deze case
Samen met de hoge dosis flexibiliteit , enthousiasme en professionaliteit kan ik niets anders zeggen dat ik erg blij ben dat Natural Talent onze partner is wat betreft de ontwikkeling en implementatie van ons Social Media kanaal Facebook. Met het behalen van de opgestelde jaardoelen, welke in slechts vijf maanden tijd zijn behaald, kunnen wij onze doelen bij stellen om Arcadis nog beter te kunnen positioneren onder onze doelgroep.
Arcadis
Thijs Pruijssers , Campus Recruiter Arcadis Bekijk deze case
Section conversion background
Wil je ons nog beter leren kennen?

Wil je ons nog beter leren kennen?

Roxane staat je graag persoonlijk te woord!

Liever eerst zelf meer informatie lezen over onze dienstverlening? Maak kennis met onze visie op campus recruitment 

Onze oplossingen

Waar we je ook mee kunnen helpen

Campus recruitment strategie

Wil je een (door)start maken met campus recruitment, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Geen zorgen! Wij helpen je een succesvolle aanpak en boodschap neer te zetten. Gegarandeerd.

Meer informatie
Employer branding

Kent jouw doelgroep jouw organisatie nog niet of worstel je met jullie imago? Tijd om dat te veranderen! Wij laten je opvallen, bouwen communities en vestigen jouw naam, zodat talent niet meer om je heen kan.

Meer informatie
Evenementen

Jij snapt het! Zien is geloven en daarvoor moet je jong talent ontmoeten. Of je nu een eigen evenement wilt organiseren of aan wilt haken bij bestaande, wij zorgen dat je indruk maakt en de juiste talenten ontmoet.

Meer informatie
Werving

Je hebt gewoon jong talent nodig. Simpel. En wij helpen je daarbij, of je nu direct een groep kandidaten nodig hebt of juist structureel wilt werven over een langere periode.

Meer informatie