HomeOnze dienstenEmployer brandingOnline (employer) branding

Wat is online employer branding?

In tegenstelling tot een doorsnee online marketing bureau weten wij precies wat studenten belangrijk vinden in een werkgever en waar zij zich oriënteren. Daar spelen we met jullie online employer branding campagne handig op in. De kanalen die we inzetten, zoals Facebook, Instagram en Google Display, kiezen we heel gericht en passend bij jullie doelgroep(en). Door gebruik te maken van het “see-think-do-model” bouwen we hier een stapsgewijze campagne die jullie employer brand online optimaal uitdraagt. In de “see-fase” maken we hoogopgeleid talent voor het eerst bekend met jullie bedrijf als potentiële werkgever. In de “think-fase” intensiveren we deze eerste interesse van studenten door hen te prikkelen om zich te verdiepen in jullie bedrijf. Tot slot bewegen we jullie doelgroep in de “do-fase” tot actie, want uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om concreet resultaat: aanmeldingen voor evenementen en sollicitanten voor stages en startersfuncties.

Wat is online employer branding?>

Hoe ziet het proces eruit?

Wanneer jullie bij ons een online employer branding campagne afnemen gaan we als volgt te werk:

Intake

Tijdens een gesprek identificeren we jullie doelgroep(en) en focuspunten. Dit vertalen we naar een strategie waarbij we jullie employer brand omzetten naar een pakkende boodschap, passend bij hetgeen de doelgroep(en) aanspreekt.

Campagne

Op basis van de marketing boodschap ontwikkelen we een online campagne die via verschillende kanalen wordt uitgezet. We maken vaak gebruik van Google Display, Facebook- en/of Instagramadvertising. De precieze invulling is uiteraard afhankelijk van jullie doelgroep(en).

Doormeten resultaten

Tijdens de samenwerking rapporteren we regelmatig hoe de campagne bijdraagt aan een sterkere positie in de (online) werkgeversmarkt. We kijken naar bereik, bezoekersaantallen op jullie website, sollicitaties en hoe vaak jullie als werkgever worden gezocht op internet.

Wat levert online employer branding op?

  • Toename van jullie bekendheid onder geselecteerde doelgroepen

  • Grotere aantrekkingskracht op potentiële kandidaten

  • Beter passende sollicitanten door hun oprechte interesse en match met jullie bedrijf

Klanten over onze samenwerking

De samenwerking met Natural Talent vind ik heel plezierig. Het is heel laagdrempelig. Dat is ook iets wat ASML graag wil zijn naar studenten.
ASML
Carla van Loenhout , Campus / event coördinator ASML
Natural Talent is voor Bosch in Nederland een zeer gewaardeerd gesprekspartner voor de optimalisatie van ons personnel marketing plan. De door Natural Talent uitgevoerde opdrachten zijn steeds van hoge kwaliteit, beantwoorden aan de verwachte resultaten en worden steeds in goede samenwerking uitgevoerd. Bosch werkt tot volle tevredenheid al jaren met Natural Talent.
Bosch
Frank Leermakers , HR Expert Resourcing & Remodelling Bosch
De samenwerking met Natural Talent is ontzettend prettig. Ze schakelen snel, werken professioneel en zijn altijd bereid om mee te denken om zo onze recruitmentstrategie nog beter te optimaliseren.
Calco
Margot Renes , Manager Recruitment, Marketing & Communicatie Calco Bekijk deze case
Samen met de hoge dosis flexibiliteit , enthousiasme en professionaliteit kan ik niets anders zeggen dat ik erg blij ben dat Natural Talent onze partner is wat betreft de ontwikkeling en implementatie van ons Social Media kanaal Facebook. Met het behalen van de opgestelde jaardoelen, welke in slechts vijf maanden tijd zijn behaald, kunnen wij onze doelen bij stellen om Arcadis nog beter te kunnen positioneren onder onze doelgroep.
Arcadis
Thijs Pruijssers , Campus Recruiter Arcadis Bekijk deze case
Section conversion background
Wil je ons nog beter leren kennen?

Wil je ons nog beter leren kennen?

Roxane staat je graag persoonlijk te woord!

Liever eerst zelf meer informatie lezen over onze dienstverlening? Maak kennis met onze visie op campus recruitment 

Onze oplossingen

Waar we je ook mee kunnen helpen

Campus recruitment strategie

Wil je een (door)start maken met campus recruitment, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Geen zorgen! Wij helpen je een succesvolle aanpak en boodschap neer te zetten. Gegarandeerd.

Meer informatie
Employer branding

Kent jouw doelgroep jouw organisatie nog niet of worstel je met jullie imago? Tijd om dat te veranderen! Wij laten je opvallen, bouwen communities en vestigen jouw naam, zodat talent niet meer om je heen kan.

Meer informatie
Evenementen

Jij snapt het! Zien is geloven en daarvoor moet je jong talent ontmoeten. Of je nu een eigen evenement wilt organiseren of aan wilt haken bij bestaande, wij zorgen dat je indruk maakt en de juiste talenten ontmoet.

Meer informatie
Werving

Je hebt gewoon jong talent nodig. Simpel. En wij helpen je daarbij, of je nu direct een groep kandidaten nodig hebt of juist structureel wilt werven over een langere periode.

Meer informatie