Beheer talentpool  background
Beheer talentpool overlay
Beheer talentpool overlay

Beheer talentpool

Beheer talentpool

Waarom heb je een talentpool nodig?

Waarom heb je een talentpool nodig?

Jullie hebben studenten ontmoet die geïnteresseerd zijn in jullie bedrijf en die jullie ook zien als toekomstige medewerker. Helaas studeert dit talent pas over een tijdje af én zijn er meer kapers op de kust. Het is belangrijk om door te pakken en ervoor te zorgen dat de reeds opgebouwde band niet verwatert. De oplossing: een talentpool. Op die manier blijven jullie top of mind en werken jullie samen met het talent toe naar een toekomstige werkrelatie. Maar hoe onderhoud je structureel een talentpool die studenten boeit, zodat je niet alleen hun interesse vast houdt, maar deze zelfs vergroot? Wij kennen de wensen van studenten en nemen dit graag voor jullie uit handen. We maken studenten enthousiast over een toekomst bij jullie. Bovendien, dankzij het overzicht dat onze talentpool geeft, weten jullie precies op welk moment jullie het talent kunnen benaderen voor openstaande vacatures. Zo worden deze ook nog eens sneller ingevuld! Dit scheelt niet alleen tijd, maar ook wervingskosten.

Wat is talentpoolbeheer door Natural Talent?

Vanuit de activiteiten op onderwijsinstellingen en bij jullie bedrijf verzamelen we contactgegevens van geïnteresseerd talent. Op basis van jullie ervaringen én de interesse van de studenten, beoordelen we alle kandidaten. Vanaf dat moment kunnen jullie rustig over tot de orde van de dag, en zorgen wij dat het contact warm blijft. Echte toppers krijgen de meeste aandacht, maar we zorgen ook dat studenten die niet of minder bij jullie bedrijf passen positief zijn over het contact. De communicatie met studenten gebeurt uit jullie naam, waarbij we rekening houden met jullie bedrijfscultuur en evp. Alle contactmomenten met talent registeren we in een overzichtelijke online tool. Toppers dragen we op het juiste moment voor zodat jullie hen een interessant carrièreaanbod kunnen doen, voordat concurrent werkgevers jullie voor zijn!

Wat is talentpoolbeheer door Natural Talent?>

Hoe ziet het proces eruit?

Wanneer wij jullie talentpool beheren gaan we als volgt te werk:

1

Talentpoolstrategie bepalen

Tijdens een intakegesprek stellen we diverse vragen waarmee we jullie selectiecriteria, contactmomenten en boodschap bepalen. Vervolgens ontwikkelen we passende communicatiemiddelen waarmee jullie top of mind blijven bij potentieel toptalent.

2

Talentpool onderhoud

We creëren een online talentpool met drie gradaties, waarop we de intensiteit van contact afstemmen. Iedereen krijgt een positieve candidate experience, maar de toppers krijgen vanzelfsprekend de meeste aandacht. Dit alles houden we bij in een overzichtelijk systeem.

3

Toppers voordragen

Door het intensieve en persoonlijke contact hebben we een goed beeld van de studievoortgang van het talent. Wanneer zij op het punt staan de arbeidsmarkt te betreden stellen we ze voor zodat ze tijdig benaderd kunnen worden voor een carrière bij jullie bedrijf.

Wat levert het hebben van een talentpool jullie op?

  • Optimaal rendement uit activiteiten doordat je toptalent niet meer uit het oog verliest

  • Een positief beeld van jullie bedrijf onder passend en geïnteresseerd talent

  • Snellere invulling van vacatures vanuit een pool met talenten die jullie al kennen

  • Minder verloop onder starters doordat kandidaten al langere tijd oprechte interesse hebben

Klanten over onze samenwerking

De samenwerking met Natural Talent vind ik heel plezierig. Het is heel laagdrempelig. Dat is ook iets wat ASML graag wil zijn naar studenten.
ASML
Carla van Loenhout , Campus / event coördinator ASML
Natural Talent is voor Bosch in Nederland een zeer gewaardeerd gesprekspartner voor de optimalisatie van ons personnel marketing plan. De door Natural Talent uitgevoerde opdrachten zijn steeds van hoge kwaliteit, beantwoorden aan de verwachte resultaten en worden steeds in goede samenwerking uitgevoerd. Bosch werkt tot volle tevredenheid al jaren met Natural Talent.
Bosch
Frank Leermakers , HR Expert Resourcing & Remodelling Bosch
De samenwerking met Natural Talent is ontzettend prettig. Ze schakelen snel, werken professioneel en zijn altijd bereid om mee te denken om zo onze recruitmentstrategie nog beter te optimaliseren.
Calco
Margot Renes , Manager Recruitment, Marketing & Communicatie Calco Bekijk deze case
Samen met de hoge dosis flexibiliteit , enthousiasme en professionaliteit kan ik niets anders zeggen dat ik erg blij ben dat Natural Talent onze partner is wat betreft de ontwikkeling en implementatie van ons Social Media kanaal Facebook. Met het behalen van de opgestelde jaardoelen, welke in slechts vijf maanden tijd zijn behaald, kunnen wij onze doelen bij stellen om Arcadis nog beter te kunnen positioneren onder onze doelgroep.
Arcadis
Thijs Pruijssers , Campus Recruiter Arcadis Bekijk deze case
Section conversion background
Vragen over ons talentpoolbeheer?

Vragen over ons talentpoolbeheer?

Teun staat je graag persoonlijk te woord!

Benieuwd welke resultaten we samen met onze klanten bereikt hebben? Bekijk onze projecten.