Job marketing  background
Job marketing overlay
Job marketing overlay

Job marketing

Job marketing

Waarom gebruik maken van job marketing?

Waarom gebruik maken van job marketing?

Hebben jullie een interessante startersfunctie of zoeken jullie een grote groep kandidaten voor een uitdagend traineeship, maar leveren dure plaatsingen op vacaturebanken niet de gewenste sollicitaties op? Niet gek, hoogopgeleid talent vindt vacatures tegenwoordig namelijk op een hele andere manier: via Google en social media. Op deze kanalen gaan ze actief op zoek naar banen of krijgen ze vacatures, die aansluiten bij hun profiel, aangeboden in de vorm van advertenties. Ook als ze (nog) niet actief op zoek zijn. Wij zorgen ervoor dat jullie vacatures vindbaar en zichtbaar zijn op de kanalen waar jullie doelgroep zich bevindt. Met behulp van onze effectieve job marketing kunnen jullie rekenen op scherpe wervingskosten en passende sollicitanten voor openstaande vacatures.

Wat is job marketing?

Iedere job marketing campagne is anders. Jullie doelgroep en bedrijfscultuur bepalen namelijk welke boodschap en kanalen we voor jullie inzetten. Een jonge techneut laat zich immers op een andere manier overtuigen dan een jonge marketeer en een toekomstig accountant vind je op andere kanalen dan een slimme IT-er. Gelukkig weten wij precies waar we hen kunnen vinden en op welke punten ze getriggerd worden. Met onze kennis van studenten optimaliseren we jullie vacaturetekst, ontwikkelen we aansprekende advertenties en creëren we een doelgerichte campagne op kanalen als Facebook, Instagram en Google Display. Terwijl de advertentiecampagne zijn werk doet, vloeien de sollicitaties bij jullie binnen.

Wat is job marketing?>

Hoe ziet het proces eruit?

Wanneer jullie bij ons job marketing afnemen gaan we als volgt te werk:

1

Voorbereiding

Succesvolle job marketing begint met een onderscheidende boodschap. Tijdens een intake bepalen we samen de USP’s van zowel de vacature als jullie bedrijf. Nadat ook de doelgroep gedefinieerd is gaan wij aan de slag met het inrichten van jullie campagne.

2

Campagne

De campagne is live en jullie ontvangen de eerste sollicitaties. Wij volgen continu het bereik, het aantal klikken op de vacature en hoe vaak er wordt gesolliciteerd. Hiermee optimaliseren we de campagne en realiseren we het maximale aantal relevante sollicitanten.

3

Evaluatie

We sluiten de campagne en verzamelen de resultaten, welke we overzichtelijk rapporteren. Samen kijken we terug op het verloop van onze samenwerking. Ondertussen kunnen jullie aan de slag met het voeren van sollicitatiegesprekken met jullie kandidaten.

Wat levert job marketing op?

  • Een presentatie van jullie vacature die de juiste kandidaten enthousiasmeert

  • Een doelgerichte verspreiding van jullie vacature via kanalen die echt werken

  • Bereik van een grote groep kandidaten die jullie via vacaturebanken niet zouden bereiken

  • Direct resultaat, namelijk relevante en passende sollicitaties op jullie vacature

Klanten over onze samenwerking

De samenwerking met Natural Talent vind ik heel plezierig. Het is heel laagdrempelig. Dat is ook iets wat ASML graag wil zijn naar studenten.
ASML
Carla van Loenhout , Campus / event coördinator
Natural Talent is voor Bosch in Nederland een zeer gewaardeerd gesprekspartner voor de optimalisatie van ons personnel marketing plan. De door Natural Talent uitgevoerde opdrachten zijn steeds van hoge kwaliteit, beantwoorden aan de verwachte resultaten en worden steeds in goede samenwerking uitgevoerd. Bosch werkt tot volle tevredenheid al jaren met Natural Talent.
Bosch
Frank Leermakers , HR Expert Resourcing & Remodelling
De samenwerking met Natural Talent is ontzettend prettig. Ze schakelen snel, werken professioneel en zijn altijd bereid om mee te denken om zo onze recruitmentstrategie nog beter te optimaliseren.
Calco
Margot Renes , Manager Recruitment, Marketing & Communicatie Bekijk deze case
Samen met de hoge dosis flexibiliteit , enthousiasme en professionaliteit kan ik niets anders zeggen dat ik erg blij ben dat Natural Talent onze partner is wat betreft de ontwikkeling en implementatie van ons Social Media kanaal Facebook. Met het behalen van de opgestelde jaardoelen, welke in slechts vijf maanden tijd zijn behaald, kunnen wij onze doelen bij stellen om Arcadis nog beter te kunnen positioneren onder onze doelgroep.
Arcadis
Thijs Pruijssers , Campus Recruiter Bekijk deze case
Section conversion background
Vragen over onze job marketing?

Vragen over onze job marketing?

Teun staat je graag persoonlijk te woord!

Benieuwd welke resultaten we samen met onze klanten bereikt hebben? Bekijk onze projecten.