Traineeship marketing  background
Traineeship marketing overlay
Traineeship marketing overlay

Traineeship marketing

Traineeship marketing

Waarom gebruik maken van Traineeship marketing?

Waarom gebruik maken van Traineeship marketing?

Hebben jullie een traineeship waarvoor je meerdere kandidaten zoekt? Slim, want traineeships zijn populair onder starters en studenten. Niet gek dat steeds meer bedrijven traineeships aanbieden en deze actief promoten. Door dit grote aanbod is het steeds belangrijker jezelf te onderscheiden in je promotie, want “goede doorgroeimogelijkheden” bieden alle traineeships. Wil jij die goed passende trainee aantrekken, zorg dan dat je goed op hun informatiebehoefte inspeelt. Heb je de tijd niet of weet je niet waar je moet beginnen, maar heb je wel trainees nodig? Wij hebben jarenlange ervaring met deze doelgroep en hebben alles in huis om voor jou een effectieve campagne op te zetten. En nog een interessant voordeel: hoe meer kandidaten je zoekt, hoe lager cost per hire zal zijn!

Wat is traineeship marketing?

Een standaard recept voor traineeship marketing is er niet. Jullie doelgroep en bedrijfscultuur bepalen namelijk welke boodschap en kanalen we voor jullie inzetten. Een jonge techneut laat zich immers op een andere manier overtuigen dan een jonge marketeer en een toekomstig accountant vind je op andere kanalen dan een slimme IT-er. Op basis van jullie doelgroep en hun informatiebehoefte creëren we een effectieve campagne voor jullie traineeship. Vaak volledig online, op bijvoorbeeld Google, socials en vaksites, maar waar nodig ook offline. Anders dan werving en selectie bureaus voeren wij deze campagne geheel uit jullie naam, zodat we niet alleen de juiste kandidaten voor jullie traineeship werven, maar gelijk een steentje bijdragen aan jullie employer branding.

Wat is traineeship marketing?>

Hoe ziet het proces eruit?

Wanneer jullie bij ons traineeship marketing afnemen gaan we als volgt te werk:

1

Voorbereiding

Succesvolle traineeship marketing begint met een onderscheidende boodschap: jullie advertentieconcept. Of je dit liever aanlevert, het samen met ons opzet of het geheel uit handen wil geven is aan jullie. Als we de doelgroep en de boodschap hebben, bepalen we de strategie en kunnen we aan de slag met het werven van jullie trainees.

2

Campagne

De campagne is live en jullie ontvangen de eerste sollicitaties. Wij volgen continu het bereik, het aantal klikken op de vacature en hoe vaak er wordt gesolliciteerd. Met deze data gedreven aanpak optimaliseren we de campagne en realiseren we het maximale aantal relevante sollicitanten.

3

Selectie (optioneel)

Wil je alle aanmeldingen zelf doorlopen, of ontvang je liever een shortlist met kandidaten die aan basisvoorwaarden voldoen? Afhankelijk van jullie behoefte, kiezen we de aanpak. Zo is het ook mogelijk dat we de gehele selectie uit handen nemen.

4

Evaluatie

We sluiten de campagne en verzamelen de resultaten, welke we overzichtelijk rapporteren. Samen kijken we terug op een succesvolle campagne en het verloop van onze samenwerking.

Wat levert job marketing op?

  • Direct resultaat, namelijk relevante en passende sollicitaties op jullie traineeship

  • Een boost voor jullie bekendheid en de aandacht van jullie doelgroep

  • Jullie trainees tegen een gunstige cost per hire

Klanten over onze samenwerking

De communicatie met Natural Talent is prettig en vakkundig, ze denken mee met de klant. Natural Talent legt de vinger op de zere plek, maakt een stappenplan en voert deze concreet uit. Geen complicerende bijzaken of risico's. Gewoon direct tot de kern. Heel prettig.
Metropoolregio Amsterdam
Amella Dulovic , Projectleider Traineepool Metropoolregio Amsterdam Bekijk deze case
De samenwerking met Natural Talent is ontzettend prettig. Ze schakelen snel, werken professioneel en zijn altijd bereid om mee te denken om zo onze recruitmentstrategie nog beter te optimaliseren.
Calco
Margot Renes , Manager Recruitment, Marketing & Communicatie Calco Bekijk deze case
Natural Talent is voor Bosch in Nederland een zeer gewaardeerd gesprekspartner voor de optimalisatie van ons personnel marketing plan. De door Natural Talent uitgevoerde opdrachten zijn steeds van hoge kwaliteit, beantwoorden aan de verwachte resultaten en worden steeds in goede samenwerking uitgevoerd. Bosch werkt tot volle tevredenheid al jaren met Natural Talent.
Bosch
Frank Leermakers , HR Expert Resourcing & Remodelling Bosch
Section conversion background
Vragen over onze traineeship marketing?

Vragen over onze traineeship marketing?

Teun staat je graag persoonlijk te woord!

Benieuwd welke resultaten we samen met onze klanten bereikt hebben? Bekijk onze projecten.