HomeTeamRoxane Mikx – Eikelenboom
Communicatie- en organisatieadviseur

Roxane Mikx – Eikelenboom

“Als je iets doet, doe het dan vol overgave!”

Roxane Mikx – Eikelenboom

Over mij

Communicatie. Het lijkt zo gewoon en vanzelfsprekend. Je vertelt iets en een ander ontvangt deze boodschap. Maar als je dieper gaat kijken, kent communicatie vele lagen. Het gaat er niet alleen om wat je vertelt, maar ook hoe je het vertelt en dan heb je nog de interpretatie van wat je vertelt door de ontvanger. Verschillende elementen hebben invloed op het effect van je communicatie. Dat is wat ik zo interessant vind en waarom ik me in het communicatie vak heb vastgebeten.

Het liefst heb ik elke dag een klant aan de lijn die een probleem heeft. Niet dat problemen nou leuk zijn, maar het is wel leuk om samen tot een oplossing te komen. Ik leer graag meer over een bedrijf en het team er achter. Door te luisteren, te vragen en soms de advocaat van de duivel te spelen, kom ik graag tot de kern van het probleem. Zo vinden we samen de oplossing. Een oplossing op maat, want deze moet in verhouding staan tot het doel. Niets meer, niets minder.

En naast het werk? Dan ben ik graag actief bezig: een fanatiek potje tennis, hobbyen achter de naaimachine of lekker wandelen in het bos. Maar lui op de bank met een boek of een spelletjesavond thuis met vrienden, dat is ook heel fijn! Ik kan genieten van kleine dingen, zoals schattige babyeendjes in een vijver, een spontane sushi avond met mijn man of de verwondering van onze twee kindjes. In mijn vrije tijd spaar ik dus eigenlijk zoveel mogelijk geluksmomentjes!