Boels Rental

Positionering en invulling van nieuw WO Management Traineeship

Een samenwerking met Boels Rental

HomeCasesBoels Rental
Boels Rental | Recruitment Marketing

Resultaten om trots op te zijn


  • Het Boelsgevoel in beeld gebracht door middel van interviews, een fotoshoot en een videoshoot

  • 45 passende kandidaten dankzij een jobmarketing campagne met een écht Boels verhaal, van beeldmateriaal en teksten tot advertenties en landingspagina

  • Alle 6 de posities in het management traineeship ingevuld én als bonus 4 medewerkers voor overige functies

Resultaten om trots op te zijn

De uitdaging: wo talent enthousiasmeren voor een traineeship zonder track record, op een uitdagende locatie en met een hele korte doorlooptijd

Boels Rental is het op één na grootste verhuurbedrijf van Europa. Iedereen heeft de oranje machines en materialen wel eens voorbij zien komen. Boels verhuurt immers bijna alles. Een bedrijf dat continu in ontwikkeling is, hard wil groeien en mensen zoekt die passen bij de Boels CanDo mentaliteit. Het bestaande traineeship werd door het (recruitment) management van Boels onder de loep genomen en een optimalisatieplan was geboren. Om dit traineeship snel in de markt te zetten, passend talent aan te spreken én te overtuigen om te solliciteren werd de hulp van Natural Talent ingeschakeld. Een project waar wij met veel energie onze tanden in gezet hebben. Uitdagingen waar we daarbij mee te maken hadden:

• De looptijd van idee voor het traineeship tot afronding van de sollicitatieperiode, was slechts drie maanden
• Een uitdagende locatie voor het aantrekken van toptalent: Sittard, Limburg
• Een salaris voor trainees dat niet altijd even goed concurreerde met collega werkgevers
• Een vernieuwd traineeship waarbij de visie van management en recruitment regelmatig van elkaar verschilden

Met korte lijntjes, persoonlijk contact, strakke deadlines en heldere communicatie hebben we samen met Boels deze klus zowel intern als extern geklaard. We CanDo it!

De uitdaging: wo talent enthousiasmeren voor een traineeship zonder track record, op een uitdagende locatie en met een hele korte doorlooptijd

Het resultaat: de eerste lichting toekomstig leiders van de Boels Rental familie, razendsnel geworven voor een traineeship dat klaar is voor de toekomst

Het Boelsgevoel in beeld gebracht door middel van interviews, een fotoshoot en een videoshoot

De Boels Mentaliteit is er eentje die je voelt wanneer je het hoofdkantoor binnenstapt. Om dit gevoel ook in de campagne over te brengen hebben we huidige- en oud trainees geïnterviewd en een prominente rol gegeven in het campagnemateriaal, de landingspagina én in de video die we op locatie in Sittard geschoten hebben. Omdat het traineeship een flinke update heeft gekregen, hebben we in de verhalen van de ambassadeurs gefocust op de aansluiting bij het nieuwe traineeship én de Boels CanDo cultuur. Daar wilden we de match op maken.

45 passende kandidaten dankzij een jobmarketing campagne met een écht Boels verhaal, van beeldmateriaal en teksten tot advertenties en landingspagina

Het ‘maak het verschil’ concept bestormde de job marketing kanalen, zette de USP’s van het traineeship neer en bracht het Boels gevoel over. Een optimale campagne van 4 weken overtuigde 45 universitaire talenten om te solliciteren op het Boels GeneratioNXT Management Traineeship. Een strenge selectie volgde en een selecte groep kandidaten werd tijdens de selectiedag flink aan de tand gevoeld. Dit leidde er toe dat Boels zelfs in de laatste ronde van het selectieproces nog meer keuze aan kandidaten dan beschikbare posities had. Een fijne uitgangspositie.

Alle 6 de posities in het management traineeship ingevuld én als bonus 4 medewerkers voor overige functies

Dat het met de boodschap en positionering goed zat bewijst het feit dat 6 top universitair opgeleide talenten konden worden aangenomen voor het nieuwe management traineeship. Mission accomplished zou je zeggen. Maar de kwaliteit en match met de Boels cultuur was dusdanig, dat 4 kandidaten direct geplaatst zijn op andere functies binnen het bedrijf. Tien nieuwe medewerkers binnen 3 maanden geworven voor Boels, dat legt een mooie basis voor de toekomst. Want het vernieuwde traineeship krijgt een tweede lichting en vanaf het nieuwe studiejaar gaan we daar samen met Boels aan werken, net als aan de verdere optimalisatie van haar campus recruitment. Daar kijken we naar uit!

Wat zegt de klant

In december 2020 hebben we bij Boels besloten het management  traineeship in een nieuw jasje te steken. Het doel om in september 2021 zes nieuwe management trainees te laten starten. Gezien het uitdagende tijdspad hebben we besloten om de hulp en kennis van Natural Talent in te schakelen. Zij hebben de campagne opgezet en middels de juiste kanalen het talent weten te bereiken. Wat haast onmogelijk leek om binnen een maand een campagne te ontwerpen en live te zetten is uiteindelijk toch gelukt door de flexibiliteit aan beide kanten. In het gehele proces zijn we ontzorgt door Natural Talent en mede door hun kennis, ervaring en gedrevenheid is het project een succes geworden met als resultaat dat er ook zes nieuwe talenten gaan starten.
Boels Rental
Judith Schörgers , Resourcing Manager bij Boels Rental
Case detail logo

Wie is Boels Rental?

In december 2020 hebben we bij Boels besloten het management traineeship in een nieuw jasje te steken, met als doel om in september 2021 zes nieuwe management trainees te laten starten. Gezien het uitdagende tijdspad voor de werving hebben we besloten om de hulp en kennis van Natural Talent in te schakelen. Zij hebben de campagne opgezet en middels de juiste kanalen volop talent weten te bereiken. Wat haast onmogelijk leek, om binnen een maand een campagne te ontwerpen en live te zetten, is uiteindelijk toch gelukt door de focus en flexibiliteit aan beide kanten. In het gehele proces zijn we ontzorgt door Natural Talent en door hun kennis, ervaring en gedrevenheid is het project een succes geworden met als resultaat dat er zes nieuwe talenten in ons nieuwe traineeship gaan starten. Top!

Section conversion background
Heb je vragen over onze klantprojecten of wil je eens sparren over jouw wervingsstrategie? Sebastiaan staat je graag persoonlijk te woord!

Heb je vragen over onze klantprojecten of wil je eens sparren over jouw wervingsstrategie? Sebastiaan staat je graag persoonlijk te woord!