Motiv

Sterke jobmarketing campagne met 80 sollicitaties voor nieuw IT traineeship

Een samenwerking met Motiv

HomeCasesMotiv
Motiv | Recruitment Marketing

Resultaten om trots op te zijn


  • Ruim boven benchmarks liggende campagneresultaten door naadloze aansluiting op de persona en candidate journey van de doelgroep

  • 80 sollicitanten voor een uniek cyber security-IT traineeship dat alleen de elite uit de markt toelaat

  • De aanname en opname in de talentpool van 18 (toekomstige) trainees

Resultaten om trots op te zijn

De uitdaging: een nieuw traineeship zo positioneren en promoten dat het een schaarse IT doelgroep overtuigt om te solliciteren

Motiv Academy zocht een elite groep IT trainees die ze in 8 maanden op konden leiden tot Cyber Security Specialist. Een flinke investering vanuit het bedrijf qua opleiding, waar ze alleen de top van de markt voor aannemen. Maar hoe realiseer je dit wetende dat:

  • Motiv Academy, opgezet vanuit moederbedrijf Motiv, als nieuw Cyber Security Traineeship onbekend is onder studenten in de markt;
  • De concurrentie om IT-talent groot is;
  • Enkel de elite binnen de IT-security in aanmerking komt voor dit traineeship;

Je draait een converterende wervingscampagne die met continu geoptimaliseerde content de doelgroep overtuigt van je traineeship!

De uitdaging: een nieuw traineeship zo positioneren en promoten dat het een schaarse IT doelgroep overtuigt om te solliciteren

Het resultaat: Een sterke campagne met een groot bereik, veel sollicitaties en de aanname van een mooie groep elite cyber security-IT trainees

Samen met Motiv hebben we met een cross mediale campagne mooie resultaten bereikt:

Ruim boven benchmarks liggende campagneresultaten door naadloze aansluiting op de persona en candidate journey van de doelgroep

Met een afgemeten campagneconcept en -strategie, optimaal aansluitend op de triggerpoints en behoeften van de doelgroep, hebben we met o.a. sociale media, Google advertenties, onderwijsinstellingen en een gerichte selectie vacaturebanken en websites, een multichannel campagnefunnel opgezet die bijzonder goed aansloeg bij de doelgroep. Door de juiste boodschap op het juiste moment te bieden konden voor alle kanalen campagneresultaten boven de benchmarks gepresenteerd worden.

80 sollicitanten voor een uniek cyber security-IT traineeship dat alleen de elite uit de markt toelaat

De traineeshipcampagne in combinatie met de converterende website van Motiv Academy heeft ervoor gezorgd dat we een flinke groep van 80 potentiële trainees hebben overtuigd om te solliciteren op dit unieke 8-maanden durende cyber security traineeship.

De aanname en opname in de talentpool van 18 (toekomstige) trainees

Vanuit deze groep sollicitanten is maar liefst een groep van 18 trainees aangenomen of geplaatst in de talentpool wat later resulteerde in een werkrelatie. Dit talent koos vol overgave voor Motiv en het bedrijf zag in dit talent het potentieel om ze met de hoogwaardige trainingen van het traineehip op te leiden tot elitegroep binnen de cyber security wereld.

Wat zegt de klant

De communicatie met Natural Talent is prettig en vakkundig, ze denken mee met de klant. Natural Talent legt de vinger op de zere plek, maakt een stappenplan en voert deze concreet uit. Geen complicerende bijzaken of risico's. Gewoon direct tot de kern. Heel prettig.
Metropoolregio Amsterdam
Amella Dulovic , Projectleider Traineepool Metropoolregio Amsterdam
Case detail logo

Wie is Motiv Academy?

Motiv is de managed cyber security dienstverlener van Nederland. Haar 150 specialisten voorzien organisaties in de publieke en private sector van innovatieve ICT-beveiligingsoplossingen en -diensten ter voorkoming van cybercriminaliteit, datadiefstal en datalekken. Motiv Academy bouwt de brug tussen de jonge afgestudeerden met weinig tot geen werkervaring in de cybersecurity en de vraag vanuit het bedrijfsleven. Met een traineeship van acht maanden worden zij opgeleid tot cybersecurityspecialist.

Section conversion background
Heb je vragen over onze klantprojecten of wil je eens sparren over jouw wervingsstrategie? Sebastiaan staat je graag persoonlijk te woord!

Heb je vragen over onze klantprojecten of wil je eens sparren over jouw wervingsstrategie? Sebastiaan staat je graag persoonlijk te woord!