HomeBlogsOnline Marketing voor Campus Recruitment binnen Overheden en Gemeenten
Campus Recruitment

Online Marketing voor Campus Recruitment binnen Overheden en Gemeenten

Geschreven door Sebastiaan van Haren

Geschreven door: Sebastiaan van Haren

Online Marketing voor Campus Recruitment binnen Overheden en Gemeenten

De huidige generatie studenten is opgegroeid in het digitale tijdperk, wat betekent dat ze vaak online te vinden zijn. Internet speelt dan ook een cruciale rol in hun zoektocht naar potentiële werkgevers. Voor overheden en gemeenten biedt online marketing een uitstekende kans om in te spelen op deze trend en toptalent aan te trekken. In deze blog gaan we in op wat online marketing inhoudt en hoe je het effectief kunt inzetten voor campus recruitment in de publieke sector.

Wat is Online Marketing?

Voordat we dieper ingaan op het gebruik van online marketing voor campus recruitment binnen overheden en gemeenten, laten we eerst helder krijgen wat online marketing precies inhoudt. Een veelomvattende definitie is:

“Online marketing is de verzameling van strategieën en tactieken die worden gebruikt om organisaties, producten en diensten te promoten via het internet.”

Een online marketingstrategie kan verschillende kanalen en middelen omvatten, maar in deze blog willen we ons concentreren op drie belangrijke pijlers en hoe ze elkaar kunnen versterken:

  1. Jouw wervingswebsite als overheidsorganisatie
  2. Search Engine Optimization (SEO)
  3. Search Engine Advertising (SEA)

1. Jouw wervingswebsite als overheidsorganisatie

Jouw wervingswebsite vormt het kloppende hart van je campus recruitment in de publieke sector. Alle communicatie leidt studenten en starters naar deze website, waar je vacatures presenteert en hen wilt enthousiasmeren om te solliciteren. Om ervoor te zorgen dat je website deze functies optimaal vervult, kun je de volgende stappen overwegen:

Bied de informatie die studenten/starters zoeken

Studenten en starters die overwegen om voor een overheidsinstantie of gemeente te werken, willen weten hoe het is om bij jouw organisatie aan de slag te gaan. Zorg ervoor dat je website deze vraag beantwoordt door verhalen van medewerkers te delen. Laat jonge medewerkers als ‘ambassadeurs’ fungeren en deel hun ervaringen via blogs en video’s. Daarnaast mag deze informatie niet opbreken op je recruitmentsite.

Optimaliseer de gebruikerservaring

Niets is frustrerender dan een website waarop bezoekers niet kunnen vinden wat ze zoeken. Zorg voor een heldere navigatiestructuur en gebruiksvriendelijke klikpaden, zodat kandidaten gemakkelijk de benodigde informatie kunnen vinden. Verwijder of corrigeer ook links naar verouderde pagina’s om te voorkomen dat bezoekers afhaken.

Conversie optimalisatie

Conversie is cruciaal in campus recruitment. Het conversiepercentage, ofwel het percentage bezoekers dat daadwerkelijk solliciteert, heeft een grote impact op je succes. Experimenteer met A/B-testen om conversiepercentages te optimaliseren, bijvoorbeeld door de inhoud, opmaak en kleuren van conversieknoppen te verbeteren.

2. Search Engine Optimization (SEO)

Eenmaal voorzien van een aantrekkelijke wervingswebsite, is het van essentieel belang om ervoor te zorgen dat deze door potentiële kandidaten wordt gevonden. Hier komt Search Engine Optimization (SEO) om de hoek kijken:

Vergroot de vindbaarheid

SEO is het proces van het optimaliseren van je website om deze beter te laten indexeren door zoekmachines zoals Google. Hierdoor verschijn je hoger in de organische zoekresultaten, wat resulteert in meer zichtbaarheid en bezoekers op je website.

3. Search Engine Advertising (SEA)

Hoewel een sterke website en goede SEO een goed begin zijn, is het soms nodig om te adverteren in zoekmachines om snel(ler) resultaten te behalen:

Promoot evenementen

Als je bijvoorbeeld een informatiebijeenkomst of evenement voor potentiële kandidaten organiseert, kan een SEA-campagne helpen om je doelgroep gericht te bereiken en je evenement te promoten.

Werven voor vacatures – Campus Recruitment

Zodra je een nieuwe vacature hebt, kun je met SEA je doelgroep bereiken en hen naar de specifieke vacaturepagina op je website leiden. Dit helpt om relevante kandidaten aan te trekken en aan te moedigen om te solliciteren.

Ga aan de slag met online marketing als overheidsorganisatie

In een wereld waarin studenten hun informatie steeds meer online zoeken, biedt online marketing een krachtig instrument om toptalent te enthousiasmeren voor een carrière bij jouw overheidsorganisatie. Een goed ontwikkelde wervingswebsite vormt de basis, en door middel van zoekmachine-optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA) kun je een breder publiek bereiken.

Over Natural Talent

Bij Natural Talent hebben we jarenlange ervaring in strategische online marketing gericht op het aantrekken van jong talent voor overheden en gemeenten. Ontdek hoe wij kunnen helpen of neem contact op met ons team voor meer informatie over het versterken van je campus recruitment in de publieke sector.

Section conversion background

Intressant artikel? Vergeet niet te delen