Gemeente Amsterdam

Case Gemeente Amsterdam

HomeCasesGemeente Amsterdam
Gemeente Amsterdam | Job marketing

Hoe de Gemeente Amsterdam 25 trainees wierf met één pakkende job marketing campagne


  • 750 sollicitanten in 3 weken

  • Samenhangede cross mediale campagne

  • Passende trainees voor alle 25 posities

Hoe de Gemeente Amsterdam 25 trainees wierf met één pakkende job marketing campagne>

De uitdaging: in korte tijd 25 trainees werven voor een zeer complex traineeship

De Gemeente Amsterdam zoekt publieke young professionals die willen werken aan uitdagende projecten binnen de stad. Hiervoor heeft de gemeente een tweejarig traineeship opgetuigd waarin ontwikkeling centraal staat. Maar hoe vind je hiervoor de geschikte kandidaten, wanneer:

  • Het aantal sollicitaties de afgelopen jaren sterk is teruggelopen en je maar een beperkt promotiebudget tot je beschikking hebt;
  • Je een complexe communicatieboodschap en zeer diverse targetgroep hebt, die je met een eenduidig verhaal wilt enthousiasmeren om te solliciteren op je traineeship?
  • Je 25 posities hebt in te vullen binnen verschillende regio’s, waarvoor je op iedere positie minstens 5 passende kandidaten wilt hebben;

Je maakt gebruik van een scherpe job marketing campagne waarbij je het traineeship op een structurele en duidelijke manier op de kaart zet bij potentiële trainees.

De uitdaging: in korte tijd 25 trainees werven voor een zeer complex traineeship>

Het resultaat: 750 kwalitatief goede sollicitaties binnen 3 weken

Samen met de Gemeente Amsterdam hebben we de promotie van het traineeship nieuw leven in geblazen. De communicatie heeft een opfrisbeurt gekregen, de targeting is flink aangescherpt met behulp van passende candidate journeys en het budget is op een hele efficiënte manier ingezet. Dit heeft geleid tot mooie resultaten:

750 sollicitanten in 3 weken

Waar de afgelopen jaren het aantal sollicitanten op het traineeship sterk was teruggelopen was het tijd om weer een mooi resultaat te boeken. Uiteraard gaat kwaliteit boven kwantiteit, dus met een scherpe filter en aansprekende campagne hebben we in slechts drie weken tijd, een prachtig resultaat van 750 passende sollicitaties gerealiseerd!

Samenhangende cross mediale campagne

Met een frisse en diverse campagne plaatsten we huidige trainees en natuurlijk aansprekende Amsterdamse projecten in de hoofdrol vanuit één duidelijk concept. Drie weken lang brachten we het traineeship onder de aandacht via onder meer vacaturebanken, onderwijsinstellingen, social media en Google Ads. Dit gaf een boost aan de engagement en voorzag naast vele sollicitaties ook volop in employer branding.

Passende trainees voor alle 25 posities

Eén traineeship, maar 25 opdrachten voor verschillende targetgroepen en verschillende regio’s. Dat vroeg om een zeer gerichte benadering. Met behulp van unieke candidate journeys ontwikkelden we heel gerichte boodschappen waarmee we concreet inspeelden op de behoeften van zowel actief als latent zoekende kandidaten. Een duidelijk succes met een overvloed aan kandidaten waarmee alle 25 traineeposities zijn ingevuld!

Wat zegt de klant

De communicatie met Natural Talent is prettig en vakkundig, ze denken mee met de klant. Natural Talent legt de vinger op de zere plek, maakt een stappenplan en voert deze concreet uit. Geen complicerende bijzaken of risico's. Gewoon direct tot de kern. Heel prettig.
Metropoolregio Amsterdam
Amella Dulovic , Projectleider Traineepool Metropoolregio Amsterdam
Case detail logo

Wie is Gemeente Amsterdam?

De gemeentelijke organisatie Amsterdam bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). Stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. De gemeente wil de beste mensen aan zich binden, met hart voor de Amsterdamse publieke zaak, en heeft hier een speciaal traineeship voor ontwikkeld.

Section conversion background
Wil je ons nog beter leren kennen?

Wil je ons nog beter leren kennen?

Roxane staat je graag persoonlijk te woord!