Gemeente Amsterdam, de Toekomst van Brabant en Boels

De ontwikkeling van overtuigende traineeshipcampagne-video's

Een samenwerking met Gemeente Amsterdam, Boels Rental en de Toekomst van Brabant

HomeCasesGemeente Amsterdam, de Toekomst van Brabant en Boels
Gemeente Amsterdam, de Toekomst van Brabant en Boels | Werving

Resultaten om trots op te zijn


 • Gloednieuw (civiel)technisch traineeship bij Gemeente Amsterdam

 • Twee te verenigen scripts: bewezen generalistisch traineeship en nieuw IT/Data traineeship van de Toekomst van Brabant

 • Uniek en geheel vernieuwd wo management traineeship bij Boels Rental

Resultaten om trots op te zijn

Technisch Traineeship Gemeente Amsterdam

Je staat er niet bij stil, maar er gaat een wereld aan civiele techniek schuil achter een stad als Amsterdam. Daar is veel civieltechnisch talent voor nodig. De Gemeente staat echter niet op de lijstjes van meest interessante werkgever bij deze doelgroep. Om daar verandering in te brengen en dit talent te interesseren in een carrière bij de Amsterdamse overheid, is een nieuw technisch traineeship opgezet. Om dat traineeship op een goede manier in de markt te zetten, riepen zij onze hulp in bij het maken van een video en videoteaser. Daarbij was speciale aandacht voor:

 • Herkenbare beelden van Amsterdam gerelateerd aan civiele techniek
 • Een duidelijke boodschap vanuit 4 ambassadeurs die technisch talent informeert en enthousiasmeert
 • Een videostijl die ook in fotografie en op de landingspagina doorgevoerd kan worden
 • Kansen voor civieltechnisch talent bij Gemeente Amsterdam laten zien

Met een vooraf ontwikkelt videoscript, onze crew met videograaf en fotograaf, en de 4 ambassadeurs reisden we de stad door om alle beelden te schieten. We vormden dit om naar een complete set aansprekend campagnemateriaal. Dat zowel de video als de jobmarketing campagne de juiste snaar raakten, tonen de 64 technische sollicitanten duidelijk aan. Daaruit konden de juiste trainees geselecteerd worden én werd de pool met technisch talent binnen de Gemeente Amsterdam vergroot. Meer weten daarover? Lees hier hoe we deze en andere jobmarketing campagnes vorm hebben gegeven voor de Gemeente Amsterdam.

Specialistisch Data- en Informatiemanagement Traineeship de Toekomst van Brabant

De vraag naar technisch talent binnen de overheid groeit, zo ook binnen de Provincie Noord-Brabant. In overleg met aangesloten gemeenten en overheidsorganisaties besloot de Toekomst van Brabant om naast haar reguliere traineeship een specialistisch traineeship op te zetten gericht op data- en informatiemanagement. Vanuit onze jarenlange samenwerking voor het reguliere traineeship, hebben we samen met de Toekomst van Brabant dit specialistische traineeship gepositioneerd en hebben we beiden traineeships een podium gegeven in twee flitsende video’s met passende teasers, die uitblinken in:

 • Het verenigen van de speerpunten van de twee traineeships
 • Het neerzetten van de unieke eigenschappen van zowel de specialistische- als de generalistische opdrachten én ervaringen met behulp van ambassadeurs
 • Het overbrengen van het Brabantse gevoel, zonder niet-Brabanders uit te sluiten
 • Het persoonlijke karakter van de Toekomst van Brabant laten zien

Naast de video’s en teasers, verzorgden we tevens de fotoshoot en ontwierpen we de stijl van de campagne. Zo ontstond één herkenbare lijn, en dat sloeg aan, getuige de 311 kandidaten voor het generalistische traineeship en maar liefst 41 kandidaten voor het data- en informatiemanagement traineeship. Een fantastische binnenkomer voor een nieuw traineeship in een hyper concurrerende markt. Lees hier hoe we de Toekomst van Brabant al jarenlang aan passende trainees helpen.

Wo Management Traineeship Boels Rental

Wie kent de oranje apparaten van Boels Rental niet? Het nummer twee retail bedrijf van Europa verhuurt bijna alles zoals ze zelf zeggen. Ondanks die bekendheid blijft het een uitdaging om geschikt, universitair opgeleid talent te vinden voor haar management traineeship op haar hoofdkantoor in Sittard, Limburg. Dat vroeg om vernieuwing van het traineeship en een video om dit bedrijf dat continu in beweging is goed op de kaart te zetten. Het doel: passend talent aanspreken met een goed en eerlijk verhaal. Die video, met bijbehorende teaser, ontwikkelden wij voor hen, met specifieke aandacht voor het imago en de speerpunten van Boels en haar traineeship:

 • De unieke Boels CanDo mentaliteit in beeld brengen
 • Het Limburgse familiegevoel overbrengen
 • Jong talent uit de organisatie een podium geven
 • De update van het traineeship laten zien én de invloed die je als jong talent binnen Boels hebt overbrengen
 • De bewegelijkheid én onderdelen van de organisatie in beeld brengen met een variatie van locaties binnen en buiten, binnen de mogelijkheden van de coronatijd
 • Boels en haar traineeship onderscheidend positioneren van andere organisaties

De Boels video en teaser vormden samen met passend fotomateriaal en een sterke landingspagina de basis voor de jobmarketing campagne die resulteerde in 42 uitstekende sollicitanten, de aanname van 6 trainees én de aanname van 4 jonge talenten voor andere functies binnen het bedrijf. Lees hier meer over onze samenwerking met Boels en de wervingscampagne voor haar traineeship.

Resultaat video’s in wervingscampagnes

Dat bewegend beeld scoort weten we allemaal. Het trekt de aandacht en geeft de kans om een verhaal te vertellen. In een markt waarin het aantal vacatures het aanbod van jong talent ver overstijgt, meer dan wenselijk. Vaak zelfs bittere noodzaak. En hoewel het ontwikkelen van een wervingsvideo een redelijke investering vraagt, betaalt het zich in een jobmarketing campagne ruimschoots terug. Voor bovenstaande campagnevideo’s twee belangrijke cijfers op een rij:

Klikratio op een advertentielink, leidend naar de sollicitatiepagina (actie)

240 tot 350% hoger voor video dan voor statisch beeldmateriaal. Dat betekent 240 tot 350% meer potentiële sollicitanten.

Kosten voor een klik op een advertentielink, leidend naar de sollicitatiepagina

50 tot 110% lager voor video dan voor statisch beeldmateriaal. Kortom, gebruik van video maakt iedere potentiële sollicitant 50 tot 110% goedkoper.

Wat zegt de klant

De communicatie met Natural Talent is prettig en vakkundig, ze denken mee met de klant. Natural Talent legt de vinger op de zere plek, maakt een stappenplan en voert deze concreet uit. Geen complicerende bijzaken of risico's. Gewoon direct tot de kern. Heel prettig.
Metropoolregio Amsterdam
Amella Dulovic , Projectleider Traineepool Metropoolregio Amsterdam
Natural Talent doet al een aantal jaren de online werving voor ons traineeprogramma De Toekomst van Brabant. Wij werken met veel plezier samen met Natural Talent. De campagnes leveren goede resultaten op: veel enthousiaste en goede kandidaten voor onze vacature. Natural Talent weet de juiste mensen te bereiken. En dat is super belangrijk, want goede mensen zijn cruciaal voor een goed traineeprogramma. De samenwerking met Natural Talent is erg prettig. Lisanne en Sebastiaan hebben verstand van zaken, denken mee, zijn pro-actief en makkelijk te bereiken. Ze nemen echt werk uit handen. Toen we door de Coronacrisis de werving en selectie moesten omgooien was Natural Talent flexibel en oplossingsgericht. Heel erg fijn om mee samen te werken!
De Toekomst van Brabant
Anke van der Heijden , Projectleider Traineeprogramma De Toekomst van Brabant
In december 2020 hebben we bij Boels besloten het management  traineeship in een nieuw jasje te steken. Het doel om in september 2021 zes nieuwe management trainees te laten starten. Gezien het uitdagende tijdspad hebben we besloten om de hulp en kennis van Natural Talent in te schakelen. Zij hebben de campagne opgezet en middels de juiste kanalen het talent weten te bereiken. Wat haast onmogelijk leek om binnen een maand een campagne te ontwerpen en live te zetten is uiteindelijk toch gelukt door de flexibiliteit aan beide kanten. In het gehele proces zijn we ontzorgt door Natural Talent en mede door hun kennis, ervaring en gedrevenheid is het project een succes geworden met als resultaat dat er ook zes nieuwe talenten gaan starten.
Boels Rental
Judith Schörgers , Resourcing Manager bij Boels Rental
Section conversion background
Heb je vragen over onze klantprojecten of wil je eens sparren over jouw wervingsstrategie? Sebastiaan staat je graag persoonlijk te woord!

Heb je vragen over onze klantprojecten of wil je eens sparren over jouw wervingsstrategie? Sebastiaan staat je graag persoonlijk te woord!