/

Direct e-mailcampagnes voor oa ASML, Rijkswaterstaat en NS

E-mailmarketing is een belangrijk onderdeel binnen de online marketing. Middels direct e-mail kan heel gericht de juiste doelgroep aangesproken worden.

Wij hebben direct e-mails verstuurd om traineeships, vacatures, stageplaatsen en inhousedagen te promoten van onder andere Rijkswaterstaat, Avanade, NS, Calco en ASML. Als voorbeeld kijken we naar de promotie van de inhousedag van ASML.

De kracht van een goede direct e-mailing hangt met vele factoren samen, zoals het tijdstip van verzenden, de onderwerpregel, de inhoud van de mail en de opmaak van de mail. Doordat wij door de jaren heen vele mails verzonden hebben, weten we hoe je jong talent kunt enthousiasmeren.  

Ter promotie van haar inhousedag maakte ASML dankbaar gebruik van de kennis en de gedetailleerde database met hoogopgeleide studenten en young professionals van Natural Talent. Doordat ASML een aantal targetdoelgroepen had (Aerospace, Physics, Computer Science en Werktuigbouwkunde) werd voor iedere doelgroep een segmentatie van de database gemaakt. Iedere segmentatie ontving een op maat geschreven direct e-mail. 

Aanvullend op de direct e-mail weden tevens aansprekende berichten ontwikkeld die met advertentiebudget gepromoot werden via de Social Media kanalen van de vacaturebank EersteWerkgever.nl. Deze berichten zorgden voor een enorm bereik onder technisch talent. Mede door de promotie via Natural Talent had ASML een overvloed aan inschrijvingen voor de inhousedag en hebben zij een selectie gemaakt van de meest interessante studenten. Deze werden exclusief uitgenodigd voor de inhousedag. 

Diensten die zijn ingezet

Wat levert het op?

Groei aantal bezoekers

Mede door de promotiecampagne had ASML veel aanvragen om de inhousedag te bezoeken, waardoor zij toptalent uit konden nodigen.

Versterken Employer Brand

De promotiecampagne werd specifiek getarget op een viertal doelgroepen met ieder een unieke benadering. Hierdoor werd heel gericht gebouwd aan het Employer Brand.

Groei naamsbekendheid

ASML heeft al een goede naamsbekendheid onder technisch talent. Om in de mindset te blijven, moet het bedrijf wel continu zichtbaar zijn.

Intensief kennismaken met studenten

ASML is een uniek bedrijf met een heel specifieke technologie. Tijdens de inhousedag konden de talenten een kijkje in de keuken nemen van het bedrijf.

ASML

/

ASML is ’s werelds grootste en meest toonaangevende leverancier van lithografische systemen voor de halffabricatenindustrie. De chipproducenten zetten deze in bij de productie van IC’s.  Mede door het onderzoek van ASML zijn de chips steeds kleiner, slimmer, energiezuiniger en betaalbaarder geworden. ASML is wereldwijd gevestigd en beschikt over meer dan 60 productiekantoren. Het hoofdkantoor van ASML bevind zich in het Brabantse Veldhoven. Het bedrijf is erg actief in het aantrekken van technisch talent voor de organisatie om continu te kunnen blijven innoveren.

ASML over de samenwerking met Natural Talent

/

Neem contact op met Teun voor meer informatie!

Vind de beste stagiaires voor jouw organisatie

Ons gratis e-book "Het vinden van je ideale stagiair" helpt je om de juiste studenten te bereiken én deze te enthousiasmeren voor die te gekke stage bij jouw bedrijf! Vul het formulier in en je ontvangt het e-book gratis in je e-mail.

Gratis downloaden