/

Ontwikkeling Campus Recruitment Strategie TMC Mechanical

TMC Mechanical wilde de werkgeverspositie versterken onder hoogopgeleide studenten en starters van de opleiding Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Er zat namelijk nog onvoldoende structuur in de benadering van technische studenten.

Om succesvol te zijn met campus recruitment is een goede strategie elementair. Natural Talent ontwikkelde deze in samenspraak met het bedrijf. De visie van Natural Talent op campus recruitment werd daarbij geïmplementeerd voor TMC Mechanical. 

De bekendheid van TMC Mechanical was nog erg beperkt. Voor het bedrijf speelde echter meer dan alleen bekendheid opbouwen. Als detacheerder worstelen ze namelijk met een extra uitdaging. Waarom zou een student, die de werkgevers veelal voor het uitkiezen heeft, in dienst willen treden bij een detacheerder, en niet rechtstreeks bij een bedrijf zoals ASML, DAF of Océ? Om studenten inzicht te geven in hoe het is om te werken als employeneur bij TMC Mechanical zijn een viertal ambassadeurs aangesteld. Zij geven onder andere middels blogs inzicht in hun werkzaamheden en delen hun ervaringen.

Om heel gericht te bouwen aan de naamsbekendheid neemt TMC halfjaarlijks deel aan het EersteWerkgever.nl Collegeblok. Daarnaast is er een samenwerking met studievereniging Simon Stevin aangegaan. Er heeft onder andere een lunchlezing plaatsgevonden waarbij een 60-tal Werktuigbouwkundestudenten van de studievereniging kennis hebben gemaakt met werken bij TMC Mechanical. Natural Talent coördineert voor TMC Mechanical de samenwerking met Simon Stevin en is het aanspreekpunt vanuit het bedrijf.

Om in contact te komen met Werktuigbouwkundig talent nam TMC Mechanical deel aan een aantal activiteiten op de TU/e. Zo stond het bedrijf op de Wervingsdagen van de TU/e. Middels een inhousedag konden de Werktuigbouwkunde studenten, tot slot, heel intensief kennismaken met het bedrijf.

De meest interessante studenten werden opgenomen in de TMC Talentpool die Natural Talent beheert. Met deze studenten wordt een vertrouwensband opgebouwd, zodat zij eerder geneigd zijn voor het bedrijf te kiezen wanneer zij de arbeidsmarkt gaan betreden. 

Natural Talent heeft voor TMC Mechniacal niet alleen de campus recruitment strategie ontwikkeld, maar is ook verantwoordelijk voor de uitvoer van alle campus recruitment-activiteiten. 

Diensten die zijn ingezet

Wat levert het op?

Versterken Employer Brand

TMC Mechanical biedt met het employeneurschap een uniek concept. Studenten krijgen inzicht in wat werken bij TMC Mechanical zo interessant maakt.

Groei naamsbekendheid

De bekendheid van het bedrijf was onder studenten nog heel erg beperkt. Door de activiteiten herkennen en kennen de studenten het bedrijf.

Hoger rendement activiteiten

Door het aanbrengen van een duidelijke structuur en strategie zijn alle activiteiten aan elkaar verbonden, wat zorgt voor een hoger rendement.

Meer interesse van studenten

Door de groei van de naamsbekendheid en de gerichte activiteiten raken studenten enthousiast over het employeneurschap van TMC Mechanical.

TMC Mechanical

/

TMC Mechanical is onderdeel van de TMC Group en richt zich uitzonderlijk op hoogopgeleide Werktuigbouwkundigen. Het bedrijf zet deze professionals in binnen een technische omgeving. De focus ligt op projecten die van cruciaal belang zijn voor de opdrachtgevers. TMC heeft met het employeneurschap (werkondernemerschapsmodel) een uniek concept. Het model combineert werken en ondernemen met elkaar en hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van de werkondernemers.

TMC Mechanical over de samenwerking met Natural Talent

/

Neem contact op met Sebastiaan voor meer informatie!

Vind de beste stagiaires voor jouw organisatie

Ons gratis e-book "Het vinden van je ideale stagiair" helpt je om de juiste studenten te bereiken én deze te enthousiasmeren voor die te gekke stage bij jouw bedrijf! Vul het formulier in en je ontvangt het e-book gratis in je e-mail.

Gratis downloaden